CARSNEWS
NEW MODELS

Hχοσύστημα χωρίς ηχεία από την Continental και την Sennheiser

Τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πρόσφορο πεδίο έρευνας όχι μόνον για τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τους εξειδικευμένους κατασκευαστές συστημάτων ήχου και εικόνας.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι η Sennheiser ένωσε τις δυνάμεις με την Continental για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ηχοσυστήματος αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη.

Αντιθέτως, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύστημα ήχου δεν χρησιμοποιεί ηχεία αλλά τις επιφάνειες που «ντύνουν» το εσωτερικό του αυτοκινήτου συνιστά είδηση και μια τεχνολογική καινοτομία η οποίο πρόκειται να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον αντιλαμβανόμαστε την απόδοση ενός ηχοσυστήματος.

Και αυτό γιατί η Continental ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διεγείρει συγκεκριμένες επιφάνειες του εσωτερικού ώστε να παράξουν τα επιθυμητά ηχητικά κύματα.

Ενεργοποιητές τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του εσωτερικού, όπως η επιφάνεια του ταμπλό και οι εσωτερικές επενδύσεις στις κολόνες του αυτοκινήτου, μετατρέποντάς τες σε ηχεία.

Τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πολλαπλά, καθώς πέρα από την καλύτερη διάχυση του ήχου, η απουσία των συμβατικών ηχείων οδηγεί στον περιορισμό του βάρους, χαρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία στους σχεδιαστές, οι οποίοι στα συμβατικά συστήματα ήχου οφείλουν να προβλέπουν χώρο για την τοποθέτηση των ηχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει γίνει γνωστό πότε κι αν θα ενσωματωθεί σε κάποιο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανανέωση για το Hyundai Kona

cars

ΑΠΟΣΥΡΣΗ 2020: Αυτά είναι τα κίνητρα και τα πριμ για «καθαρά» ΙΧ!

cars

Αυτό είναι το νέο Skoda Rapid των 11.800 ευρώ

cars

Κορωναϊός: μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του CO2 όσο εξαπλωνόταν η πανδημία

cars

Το φθινόπωρο τo ανανεωμένο KIA Picanto στην Ευρώπη

cars

Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia

cars

Aυτή είναι η πιο πρωτοποριακή Mercedes που κατασκευάστηκε ποτέ (video)

cars

Το νέο Kia Sorento θα έχει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις

cars

Η Ford Mustang Mach-E ήρθε στην Ευρώπη!

cars