CARSNEWS
NEW MODELS

H ΒMW X8 M θα είναι υβριδική με 750 PS!

Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα, ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε πρωτότυπο, ούτε καμουφλαρισμένα «μουλάρια», αλλά η X8 θεωρείται σίγουρη προσθήκη στη γκάμα των SUV της BMW. Και μάλιστα στην κορυφή της καθώς θα αποτελεί το κουπέ alter ego της θηριώδους X7, κατά αντιστοιχία της σχέσης X6 και X5. Μάλιστα αναμένεται να ακολουθεί και το στυλ του πιο μεγάλου μέχρι στιγμής SUV Coupe από το Μόναχο. Με έντονη κλίση της οροφής και στρογγυλεμένο πίσω μέρος.

Η Χ8 πάντως αναμένεται να πάει απευθείας στην κορυφή και σε ότι αφορά την απόδοση της top εκδοχής της, της X8 M. Η οποία θα είναι υβριδική, με το σύστημα πρόωσής της να αποτελείται από το γνωστό bi-turbo V8 των 4.400 cc της εταιρείας και έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα προσθέτει στο σύνολο επιπλέον 200 PS.

Έτσι η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τα 750 PS, τιμή απίστευτη για την κατηγορία, που παρά το βάρος του αμαξώματος που θα ξεπερνά κατά πολύ τους 2 tn θα εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις. Φυσικά θα υπάρχει σύστημα τετρακίνησης, το οποίο θα είναι ανάλογο αυτού της M5. Πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχει και επιλογή μετάδοσης της κίνησης αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στα άδυτα του ανυπέρβλητου “Τυφώνα” της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Περιβαλλοντικό STOP στα σχέδια της Tesla για εργοστάσιο στη Γερμανία

cars

Ford: Παρεμβολές στη διασύνδεση οχημάτων προκαλεί τo WiFi

cars

Λαμπεροί!

cars

Το Total Black Toyota GR Yaris ξυπνά πάθη

cars

H Toyota κατέθεσε πατέντες που αφορούν το hypercar που ετοιμάζει

cars

Όλα τα μυστικά για την αεριοκίνηση των οχημάτων

cars

Tι μαρτυρά το νέο teaser για το Z Proto της Nissan;

cars

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

cars