CARSNEWS
NEW MODELS

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στη δίνη του κορωνοϊού

H Ιταλία εξακολουθεί να είναι από τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται βαριά από τον κορωνοϊό με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τις 80.000 και νεκροί τους 8.125 (έως τώρα). Στην γειτονική μας χώρα επικρατεί μια χαοτική κατάσταση και όλοι ελπίζουν η πανδημία να περιοριστεί όσο το δυνατό στα βόρεια της χώρας. Εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα εργοστάσια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αν και κανένα από αυτά δεν λειτουργεί (ή υπό-λειτουργεί).

Η Ferrari ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει κλειστά τα δύο της εργοστάσια στο Maranello και την Modena έως τις 14 Απριλίου (επεκτείνοντας την αρχική της αναγγελία μέχρι τις 26 του μήνα) αναφέροντας πως πέρα από τα προληπτικά μέτρα υπάρχει και το θέμα των υλικών προμηθειών που προκαλούν πρόβλημα στην επανέναρξη των εργασιών. Παρά ταύτα οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι της Ferrari θα πληρώνονται κανονικά.

Τον Φεβρουάριο, η Ferrari είχε ανακοινώσει πως προβλέπει την αύξηση του της κερδοφορίας της στα 1,38-1,43 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με μια προηγούμενη εκτίμηση για πάνω από 1,3 δισ. ευρώ. Και πρόσφατα ενημέρωσε τους μετόχους της πως θα παραμείνει πολύ κοντά στο στόχο και παρά τις δυσκολίες του Covid-19.

Παράλληλα η Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε πως θα επεκτείνει το μέτρο της διακοπής της λειτουργίας των εργοστασίων της στην Ευρώπη για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία θα παραμείνουν κλειστά αφού η κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή των μη βασικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Απριλίου για να συγκρατήσει την πανδημία.

Η προσωρινή παύση παραγωγής αφορά στα εργοστάσια στα Mirafiori, Cassino, Pomigliano και Melfi, όπου κατασκευάζονται αυτοκίνητα Fiat, Jeep και Alfa Romeo. Τα εργοστάσια της Maserati στο Grugliasco και στη Modena θα παραμείνουν κλειστά, όπως και το εργοστάσιο στο Sevel, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία λειτουργεί από κοινού με την ομάδα PSA.

Το εργοστάσιο της Fiat στο Kragujevac της Σερβίας, το οποίο κατασκευάζει τα 500L, θα παραμείννει κλειστό μέχρι τις 3 Απριλίου. Η παραγωγή στο εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας θα παραμείνει ανενεργό έως τις 10 Απριλίου. Τα σχέδια της επαναλειτουργίας των εργοστασίων της FCA θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα με τους εργαζομένους να πληρώνονται στο περίπου 80% του μισθού τους μέσω κρατικής επιδότησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi παρουσιάστηκε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια

cars

To νέο Citroen C4 είναι γεγονός

cars

Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan “συνελήφθη” σε δημόσιο δρόμο! Τι αλλάζει…

cars

Mitsubishi L200: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας

cars

Mullen I-GO: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των… φτωχών καταφθάνει στην Ευρώπη

cars

Ένα Toyota Yaris χωρίς οροφή

cars

Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο

cars

Υβριδικό στα 1600 κυβικά το νέο KIA Sorento!

cars

Ferrari εναντίον Porsche: Ποιος έχει τον καλύτερο ήχο; (Video)

cars