CARSNEWS
NEW MODELS

H Νότια Κορέα και οι Γερμανοί

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν ότι η αγορά της Νότιας Κορέας αναδεικνύεται σε μία από τις καλύτερες για αυτές τόσο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό όσο και έπειτα από την άρση αυτών. Για όλες της εταιρείες της Γερμανίας οι δείκτες πωλήσεων αυξήθηκαν, με τις BMW και Porsche να είναι από τις πιο κερδισμένες, συγκριτικά.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από την Ένωση Εισαγωγέων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, η BMWαύξησε κατά 46% τις πωλήσεις της το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σχέση με ό,τι ίσχυε το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η Σειρά 5 είναι το μοντέλο, τα αντίτυπα του οποίου προτιμήθηκαν περισσότερο, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Porsche είδε, ωσαύτως, τις πωλήσεις της να αυξάνουν σημαντικά, επίσης σε ποσοστό 46% (46,2%, για την ακρίβεια). Τα συγκριτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι χαρακτηριστικά. Πέρυσι, το πρώτο πεντάμηνο του έτους πουλήθηκαν 2.347 οχήματα της εταιρείας, ενώ εφέτος ο αριθμός έφτασε στις 3.433 μονάδες. Από αυτές, οι 2.949 αγοράστηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, δηλαδή κατά την περίοδο εξάπλωσης και έξαρσης του νέου κορωνοϊού.

Ένα ακόμα παράδειγμα συνιστούν οι πωλήσεις της Lamborghini (ως γνωστόν, ανήκει στον Όμιλο VAG) στη χώρα της Πρωινής Γαλήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ιταλική εταιρεία, κατά το πρώτο πεντάμηνο της περσινής χρονιάς, πούλησε εκεί 28 αυτοκίνητά της, ενώ εφέτος ο αριθμός αυτός σχεδόν τετραπλασιάστηκε, καθώς έφτασε στις 115 μονάδες. Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι κατά την περίοδο του lockdown πολλαπλασιάστηκε τόσο ο αριθμός των ανθρώπων που αύξησαν το εισόδημά τους, ενεργοποιούμενοι σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς, όσο και εκείνων που ήταν ήδη εύποροι. Έτσι, είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα και για τη αγορά πολυτελών οχημάτων. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lucid Air: Το αυτοκίνητο που πλήγωσε την Tesla

cars

Έξι απλοί τρόποι για να κάνετε πιο «έξυπνο» και ασφαλές το αυτοκίνητό σας

cars

Δείτε το hot hatch Hyundai Ioniq 5 N λίγο πριν αποκαλυφθεί (photos)

cars

Κακοκαιρία Eva: “12 και 1” tips για οδήγηση στη βροχή

cars

GP Αυστραλίας: Πόσο μεγάλη ήταν η «ζημιά» που υπέστη η Μελβούρνη;

cars

Γιατί θα είναι μακρύτερο το ανανεωμένο VW Atlas;

cars

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή την κλασική Porsche 911;

cars

SEAT: Από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων

cars

Δοκιμάζουμε την ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4 των 280 ίππων

cars