CARSNEWS
NEW MODELS

H ομάδα της Mercedes F1 σχεδιάζει αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

Το τμήμα συστημάτων πρόωσης υψηλής απόδοσης (HPP ή High Performance Powertrains) με την ιατρική ομάδα συνεργάστηκαν με το πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και την νοσοκομειακή πτέρυγα για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν αναπνευστήρες. Η συνεργασία αυτή κράτησε περίπου 10 μέρες και μέσα σε λιγότερο από 100 ώρες κατασκευάστηκαν οι πρώτες 100 συσκευές τύπου CPAP. H Mercedes-AMG HPP θα μπορεί να κατασκευάζει έως 1.000 CPAP την ημέρα.

Οι CPAP είναι απλοί αναπνευστήρες θετικής πίεσης ώστε μαζί με το ρυθμιστή μίξης οξυγόνου-αέρα να διασφαλίζεται η συνεχόμενη ροή και πίεση και να υπάρχει σταθερή παροχή προς τους πνεύμονες του ασθενή. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού η χρήση της CPAP καθιστά σε πολλές περιπτώσεις μη αναγκαία την χρήση των νοσοκομειακών αναπνευστήρων που βρίσκονται σε τρομερή έλλειψη. Στην Ιταλία που πλήττεται σφόδρα από τον κορωνοϊό υπάρχουν αναφορές πως το 50% των ασθενών που χρησιμοποίησαν «μάσκα» CPAP δεν χρειάστηκαν μηχανικό αερισμό και διασωλήνωση.

Ο καθηγητής Tim Baker (UCL Mechanical Engineering) σχολίασε πως «δεδομένης της επείγουσας ανάγκης, είμαστε ευγνώμονες που είχαμε τη δυνατότητα να μειώσουμε μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και χρόνια. Εργαστήκαμε όλες τις ώρες της ημέρας, αποσυναρμολογήσαμε και αναλύσαμε μια συσκευή εκτός διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ελεύθερη χρήση. Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις υπολογιστών, βελτιώσαμε τη συσκευή περαιτέρω και χάρη στη δυνατότητα που μας παρείχε η ομάδα της Formula 1».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στα αζήτητα η θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της ιταλικής μαφίας

cars

Υπάρχει περίπτωση να δούμε ένα νέο Fiat Uno;

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Nivus

cars

Νέες εκδόσεις για το ηλεκτροκίνητο BMW i3

cars

Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i10: Ανεβάζει τον πήχη!

cars

Νέα γραφικά κίνησης στους χάρτες Google Maps

cars

Ford: Ανάρπαστη η First Edition έκδοση του Mach-E

cars

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

cars

Volvo EX90: Το 7θέσιο ηλεκτρικό SUV που χαράζει νέους δρόμους στην ασφάλεια (photos-video)

cars