CARSNEWS
NEW MODELS

H ταινία Κόντρα σε Όλα κερδίζει δύο βραβεία Όσκαρ


ΜΕ ΝΩΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΧΡΩΜΑ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FORD ΣΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟΥ LEMANS, Η ΤΑΙΝΙΑ «ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ» Η «LE MANS ’66» ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ.

  • 10/2/2020

Η ταινία για την αντιπαλότητα της Ford με τη Ferrari κατά τη δεκαετία του 1960 στο 24 Hours του LeMans, προτάθηκε αρχικά για τέσσερα Βραβεία Όσκαρ. Και μπορεί οι Christian Bale ως Ken Miles και Matt Damon ως Carroll Shelby να μην προτάθηκαν για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου όμως η ταινία προτάθηκε για τρεις άλλες κατηγορίες και επιπλέον αυτήν καλύτερης ταινίας. Τελικά στη χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ: Το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ και το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ ήχου.

Παρόλο που η ταινία Grand Prix του 1967 κέρδισε Όσκαρ για ήχο, μοντάζ και ειδικά εφέ, δεν ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κι έτσι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου και στην ιστορία των διάσημων βραβείων, καμία ταινία με αγώνες αυτοκινήτου δεν έχει κερδίσει βραβείο καλύτερης ταινίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτόνομο τραμ θα λειτουργήσει σύντομα στη Σαγκάη

cars

H BMW διευρύνει ακόμη περισσότερο τις over-the-air αναβαθμίσεις

cars

Ένα Suzuki Jimny… για καταδρομές στην παραλία

cars

Πρόγραμμα της Rolls Royce για την προστασία των μελισσών

cars

Πώς θα ήταν μια ηλεκτρική Ferrari F40; (Video)

cars

Σχέδια για πιθανή παραγωγή της X8 από την BMW

cars

To Ford Bronco και σε pick-up!

cars

O Sylvester Stallone πουλά την προσωπική του Cadillac!

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars