CARSNEWS
NEW MODELS

H… Τaycan της Hyundai είναι ένα αυτόνομο ηλεκτρικό 4θέσιο κουπέ!

Ανάμεσα στα πολλά πρωτότυπα που είχαν ετοιμαστεί για την έκθεση της Γενεύης, η προσπάθεια της Hyundai είναι ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σίγουρα πιο καλαίσθητες. Ονομάζεται Prophecy και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πρώτη προβολή όλων των σχεδιαστικών αντιλήψεων της εταιρίας για το μέλλον.

H κορεάτικη εταιρία δείχνει να ενστερνίζεται μία ξεκάθαρα σπορ σιλουέτα με καθαρές γραμμές και αναλογίες που θυμίζουν ευρωπαϊκά σπορ μοντέλα, έχοντας τοποθετήσει τους τροχούς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος και διαθέτοντας μικρούς προβόλους. 

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω σε μία νέα πλατφόρμα η οποία θα εξοπλίζεται με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και όπως δήλωσε ο SangYup Lee, διευθυντής σχεδιασμού της Hyundai “το αυτοκίνητο αυτό ανήκει στην γενιά σχεδιασμού Optimistic Design, η οποία θέλει να δημιουργήσει έναν πιο έντονο συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου του”.

Το Prophecy έρχεται ένα χρόνο μετά το περσινό concept με την ονομασία “45” να συνεχίσει την εξελικτική σχεδιαστική πορεία της Hyundai, διατηρώντας κάποια από τα στοιχεία εκείνου του μοντέλου αλλά εξελίσσοντας τα. Κάτι που φαίνεται για παράδειγμα στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω ή την αεροτομή, τα οποία έχουν ειδικές «ψηφιακές» λάμπες που όπως υποστηρίζει η Hyundai θα εφαρμοστούν στα νέα μοντέλα παραγωγής αρκετά σύντομα.

Όπως είναι αναμενόμενο το Prophecy ακολουθεί και αυτό την τάση της αυτόνομης οδήγησης και έτσι δεν υπάρχει κλασικό τιμόνι μέσα στην καμπίνα. Αντί αυτού υπάρχουν δύο joysticks τα οποία προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρία μία νέα και αρκετά εύκολη εμπειρία οδήγησης. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Η Lamborghini κλείνει το κεφάλαιο «MEK» με την παρουσίαση της Huracan Sterrato

cars

Οι «μάγοι» του FCA Heritage Officine Classiche πιάνουν και πάλι δουλειά

cars

Έκδοση GR Sport για την Toyota Corolla Sedan

cars

Hispano Suiza Carmen Boulogne με περισσότερους από 1.019 ίππους!

cars

Με 225 ίππους το νέο plug-in υβριδικό σύνολο του DS7 Crossback

cars

Θησαυρό 8 εκατ. δολαρίων έκρυβε γκαράζ στις Η.Π.Α

cars

H γερμανική έκθεση αυτοκινήτου IAA αποχαιρετά την Φρανκφούρτη

cars

Verstappen vs Perez: H Red Bull τοποθετείται επίσημα για όσα έγιναν στη Βραζιλία

cars

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά hypercars των 2.000 ίππων λέει η Porsche

cars