CARSNEWS
NEW MODELS

H Almotive, που συνεργάζεται με την PSA, είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην αυτόνομη οδήγηση

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να είναι διαρκώς στο προσκήνιο λόγω των νέων μοντέλων που παρουσιάζονται συνεχώς αλλά και των επιδοτήσεων που ισχύουν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά οι εξελίξεις τρέχουν και στον άλλο τομέα που θα αλλάξει το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο λόγος για την αυτόνομη οδήγηση, που ευνοείται και από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης,

Εδώ λοιπόν μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες είναι η Almotive η οποία το 2017 ήταν μια ακόμα startup, μέχρι τη στιγμή που συνεργάστηκε με τον όμιλο της PSA και ανέλαβε για αυτόν την εξέλιξη αλλά και τη δοκιμή σε δημόσιους δρόμους στη Γαλλία των αυτόνομων αυτοκινήτων του τετάρτου επιπέδου.

Σήμερα η Almotive που έχει έδρα στην Ουγγαρία μεγαλώνει και άλλο, λαμβάνοντας επιπλέον χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολάρια, αυξάνοντας τα συνολικά κεφάλαια που έχει λάβει μέσω funding στα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα συνεργάζεται, πέρα από τον όμιλο της PSA και με τρείς ακόμα από τις 10 πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και επεκτείνει τη λειτουργία της στο Μόναχο και το Ντιτρόιτ. Πελάτες της είναι μεταξύ άλλων και η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής chip On Semiconductor και η ιαπωνική Kyocera. Μεταξύ άλλων η Almotive ασχολείται με το πώς θα κάνει τα συστήματα διατήρησης λωρίδας ακόμα πιο ασφαλή και αξιόπιστα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το επερχόμενο Nissan X-Trail θα έχει τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου Juke

cars

Πρώτη επαφή με το νέο Mini Countryman στην Πορτογαλία

cars

Toyota Supra πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί

cars

Πόσο χάνει το ταχύμετρο μίας Lamborghini Murcielago;

cars

50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans

cars

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες

cars

Τα 10 πιο εμπορικά μοντέλα του κόσμου

cars

Alex, κράτα, θα περάσει κι αυτό…

cars

Από 14.180 ευρώ το υγραεριοκίνητο Dacia Duster LPG

cars