CARSNEWS
NEW MODELS

H BMW ετοιμάζει αντίπαλο που θα προκαλέσει ηλεκτροσόκ

Στον στίβο της ηλεκτροκίνησης η BMW ετοιμάζεται να απαντήσει απέναντι στα σπορ σεντάν μοντέλα του VW Group (δίχως να αγνοούμε την πιο large Mercedes EQS) με ένα i6, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να λανσάρουν μέχρι τα τέλη του 2021 τρία ηλεκτρικά μοντέλα, τα iX3, iNext και i4.

Το i6 θα καθυστερήσει αρκετά αφού θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Έτσι, η Porsche Taycan και το Audi E-Tron GT θα έχουν αρκετό χρόνο δράσης μπροστά τους ώστε να προσηλυτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες αποζητούν πράσινες και αθόρυβες επιδόσεις.

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς το i6 θα έχει τετράθυρο κουπέ στιλ και πιθανότατα θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα). Η συνδυασμένη ισχύς θα ξεπερνά τους 500 PS, ενώ θα υπάρχει και έκδοση M Performance με ισχύ πάνω από 600 PS. Αυτή η έκδοση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Taycan Turbo των 600 PS.

Όσο για την μπαταρία θα υπάρχουν δύο εκδόσεις: μία στις 90 kWh με θεωρητική WLTP αυτονομία στα 500 km και μία με 120 kWh με ηλεκτροκίνηση έως περίπου 700 km. Αυτά στην θεωρία και υποθετικά, με το πρωτότυπο i Vision Dynamics που βλέπετε να μας δίνει μια πρώτη γεύση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πάρτι γενεθλίων σε 3 μοντέλα της Porsche (βίντεο)

cars

Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;

cars

Έρευνα στην FCA για τις εκπομπές ρύπων στους diesel της

cars

F1: Σκέψεις για υποχρεωτική παύση εργασιών κατά τον χειμώνα

cars

GP Ιταλίας 2020: O Gasly ανέβασε τους Ιταλούς στους επτά ουρανούς

cars

Η Aston Martin αναγεννά την DB5 του James Bond

cars

Άρωμα Χόλιγουντ για το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 (Video)

cars

Αποσύρεται η McLaren από το Grand Prix Αυστραλίας

cars

Η BYD καταθέτει προσφυγή για αποκλεισμό σε διαγωνισμό 250 ηλεκτρικών λεωφορείων

cars