CARSNEWS
NEW MODELS

H BMW παρουσίασε το νέο της λογότυπο

Για πρώτη φορά η BMW παρουσίασε το νέο της λογότυπο στην διαδικτυακή πρεμιέρα του Concept i4. Έτσι όπως το γνωρίζουμε και πέρα από πολύ διακριτικές αλλαγές το σήμα της εταιρίας ήταν ίδιο από το 1997. Πλέον έφτασε η ώρα για ένα ριζικό επανασχεδιασμό που να συμβαδίζει με την εξηλεκτρισμένη εποχή.

Έτσι, ο μαύρος δακτύλιος μέσα στον οποίο βρίσκονται και τα αρχικά της εταιρίας (Bayerische Motoren Werke ή Bavarian Motor Works) δεν είναι μαύρος αλλά διάφανος και θα τονίζεται από το χρώμα του αμαξώματος. Παράλληλα το νέο σχήμα προσφέρει μια νέα δισδιάστατη σχεδίαση και τονίζει με ένα ρετρό στιλ το λευκό και το μπλε χρώμα που συμβολίζουν τα χρώματα της Βαυαρίας.

Εδώ να πούμε πως λόγω μιας διαφήμισης που είχε κάνει η BMW το 1929 με ένα αεροσκάφος δημιουργήθηκε ο μύθος πως το λογότυπο της εταιρίας ήταν μια έλικα.

Αυτός ο μύθος αργότερα ενισχύθηκε και αργότερα από νέες διαφημίσεις αλλά στην πραγματικότητα τα τέσσερα  τεταρτημόρια συμβολίζουν τα χρώματα της Βαυαρίας με το καθένα να έχει τοποθετηθεί απέναντι αφενός για να ξεχωρίζει και αφετέρου αντίθετα από το έμβλημα του κρατιδίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με τον Stirling Moss στο Mille Miglia (Video)

cars

Γιατί υπάρχει ύφεση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου;

cars

Στο φως το τετρακίνητο Toyota Yaris GR-4

cars

Η Ultimate HGLS της Hofele είναι ίσως η πλέον πολυτελής GLS

cars

BMW i3: Στην παραγωγή μέχρι και το 2024

cars

Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Αθηνών-Λαμίας και την Κηφισίας

cars

Η McLaren 620R είναι ένα αγωνιστικό… δρόμου!

cars

Τα δικά της Airpods φτιάχνει η McLaren, σε συνεργασία με την Klipsch!

cars

Η Skoda επεκτείνει τις εγγυήσεις της, λόγω της πανδημίας

cars