CARSNEWS
NEW MODELS

H BMW X8 θα έχει και υβριδική έκδοση

Η παρουσίαση της X8, η οποία θα τοποθετείται πάνω από την Χ7, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη. Όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό η BMW θα εμφανιστεί αρχικά ένα πρωτότυπο, πιθανότατα και φέτος, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2021. Ίσως και στις αρχές του 2022.

Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο πως η Χ8 δεν θα ακολουθήσει την αισθητική των άλλων SUV κουπέ της μάρκας έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο την εμφατική μάσκα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να βασίζεται σε ένα άλλο πλαίσιο -σε σχέση πάντα με τη X7-, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και το BMW Blog από το οποίο προέρχεται η παραπάνω ψηφιακή εικόνα.

Το βέβαιο από την άλλη είναι πως η X8 θα έχει στη γκάμα της και μια plug-in υβριδική έκδοση, χρησιμοποιώντας το σύστημα πρόωσης που χρησιμοποιείται και στην 745e. To οποίο αποτελείται από τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης των 3.000 cc και των 286 PS και από έναν ηλεκτροκινητήρα 83 kW. Συνδυαστικά η απόδοσή τους φτάνει τα 400 PS και τα 600 Nm.

Στο μεγάλο SUV είναι πολύ πιθανό η απόδοση να είναι μεγαλύτερη, ενώ το κιβώτιο είναι, όπως άλλωστε στα περισσότερα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, ένα αυτόματο 8 σχέσεων. Όσο για τη μπαταρία έχει χωρητικότητα 12,0 kWh και η ηλεκτρική αυτονομία θα ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lazareth LM 410: Η τετράτροχη μοτοσικλέτα των 100.000 ευρώ

cars

Χρηματοδότηση της Renault υποστηρίζει Γάλλος Υπουργός

cars

Δοκιμάζουμε την plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 45e των 394 PS

cars

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato: Μια άγνωστη ιταλίδα Θεά

cars

Η Ferrari σκέφτεται να «προβιβάσει» άμεσα τον Schumacher!

cars

953 PS γι’ αυτή τη Mercedes-AMG G63 από την Posaidon

cars

Ποια είναι η νέα Ferrari του Verstappen;

cars

Που ‘ναι το Tesla Roadster, οέο;

cars

BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών

cars