CARSNEWS
NEW MODELS

H BP προχωρά σε περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων απωλειών στον βιομηχανικό κλάδο ελέω του κορωνοϊού γίνονται όλο και πιο αισθητά. Ο βρετανικός όμιλος της BP ανακοίνωσε πρόσφατα την περικοπή χιλιάδων θέσεων που θα γίνουν σταδιακά σε όλο τον κόσμο και αφορά από μισθωτούς μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη.

Συγκεκριμένα θα υπάρξει μείωση των υψηλόβαθμων θέσεων κατά 1/3 και αρχικά θα απολυθούν περίπου 400 στελέχη. Το συνολικό νούμερο είναι ιδιαίτερα μεγάλο αν σκεφτεί κανείς πως αναλογεί στο 15% του προσωπικού της BP η οποία θα επιδιώξει την επαναφορά της στα κέρδη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων με email προς τους υπαλλήλους o γενικός διευθυντής της BP, Bernard Looney: «Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Πρέπει όμως να κάνουμε ότι είναι καλό για την BP και ότι είναι αρκετό για μας βοηθήσει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο Looney εξήγησε πως τα έξοδα του ομίλου είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα και πως η προγραμματισμένη περικοπή θέσεων είναι τελικά μεγαλύτερη αφού υπάρχουν απώλειες εκατομμυρίων καθημερινά. Η ανταγωνιστική Royal Dutch Shell αποφάσισε να διανείμει μέρισμα στους μετόχους ως ένας οικονομικός ελιγμός.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο τρίμηνο η BP είχε χασούρα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια με την συνολική να αυξάνεται στα 8 δισεκατομμύρια. Το λειτουργικό κόστος του ομίλου είναι στα 22 δισ. όπου στο ανθρώπινο δυναμικό αναλογούν τα περίπου 8 δισεκατομμύρια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Η Lamborghini κλείνει το κεφάλαιο «MEK» με την παρουσίαση της Huracan Sterrato

cars

Skoda: Επίσημα και η έκδοση Scoutline για το Kamiq

cars

Άγιε Βασίλη, θέλω έναν ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο!

cars

BMW: Νέα ανάκληση εξαιτίας προβλήματος σε αυτόματο κιβώτιο

cars

Με 300 ίππους και πίσω κίνηση το «καυτό» VW ID.3

cars

Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα – Μέρος Β’

cars

Εσύ, με ποιο μονοθέσιο F1 της Mercedes ταυτίζεσαι;

cars

Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

cars

Πωλούνται σκίτσα μοντέλων της FCA για φιλανθρωπικό σκοπό

cars