CARSNEWS
NEW MODELS

H Brabham BT62 είναι ένα θαύμα αεροδυναμικής

Ένα από τα κλειδιά της απόδοσης του BT62 είναι η πρόσφυση και η αεροδυναμική. Γι αυτό η Brabham έδωσε στη δημοσιότητα κάποια άκρως εντυπωσιακά στοιχεία που αφορούν την αεροδυναμική επίδοση του. Το BT62 σχεδιάστηκε ως αγωνιστικό αυτοκίνητο και ως εκ τούτου, δίνεται έμφαση στην αεροδυναμική, την αντοχή και τις επιδόσεις.  Το μεγαλύτερο μέρος της αρνητικής του άντωσης προέρχεται από την πίσω πτέρυγα. Έτσι, για κάθε Newton της δύναμης οπισθέλκουσας, δημιουργεί 5 Νewton αρνητικής άντωσης. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει εκπληκτική ταχύτητα στις στροφές, με την πλευρική επιτάχυνση να φτάνει έως και τα 3,5G.

Φυσικά, με τόσο μεγάλη δύναμη, υπάρχει μηχανική πίεση καθώς το αυτοκίνητο συμπιέζεται υπό αεροδυναμικό φορτίο. Στα 300 km/h, το φορτίο οδηγεί σε συμπίεση 8 mm μπροστά και περίπου 18 mm πίσω, κάτι που έχει ληφθεί υπόψη για τη ρύθμιση των αναρτήσεων και την κατασκευή με τη χρήση ελαφρών αλλά ανθεκτικών σύνθετων υλικών. Πιο συγκεκριμένα είναι μόλις 972 kg. Τα οποία τα κινεί ένας τοποθετημένος στο κέντρο V8 5.400 cc ο οποίος έχει εξελιχθεί από την ίδια την Brabham. Η απόδοσή του φτάνει τα 710 PS και τα 666 Nm, συνδυάζεται με ένα αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι καταπληκτικά στοιχεία πρόσφυσης και αρνητικής άνωσης που ξεπερνούν άλλους ανταγωνιστές υψηλής απόδοσης.

Όπως δείχνει ο παραπάνω πίνακας, αυτό είναι παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερη συνολική ισχύ από τους περισσότερους άλλους αντιπάλους της κατηγορίας του.

Το BT62 είναι σχετικά ελαφρύ και έχει έναν συνδυασμό στοιχείων – εμπρός splitter, πλευρικά βοηθήματα, κάλυμμα πατώματος, diffuser και πίσω αεροτομή  που πετυχαίνουν κάτι μοναδικό: Ενώ τα περισσότερα supercars έχουν μέγιστη αρνητική άντωση περίπου 600 kg στην τελική ταχύτητα, η BT62 έχει 1.600kg αρνητικής άντωσης στα 300 km/h. Παράγει μάλιστα αρκετή δύναμη ώστε θα μπορούσε να οδηγηθεί ανάποδα (με τους τροχούς προς τα επάνω δηλαδή) με ταχύτητα περίπου 265 km/h αψηφώντας τη βαρύτητα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις των τροχόσπιτων της Aistream ανανεώνονται

cars

Το νέο Peugeot 308 θα φτάνει έως τα 300 άλογα!

cars

Το τέρας, σε μικρογραφία: Lamborghini Sian FPK 37 LEGO

cars

Αμερικάνος καταχράστηκε κονδύλια του Κορωνοϊού για να πάρει Lamborghini

cars

Κορωνοϊός: O επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της Skoda συμβουλεύει

cars

Aπίστευτη προσγείωση αεροπλάνου σε γεμάτο αυτοκινητόδρομο (Video)

cars

Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto – Toyota Aygo X 1.0 CVT – Συγκρίνουμε τα δύο μικρά crossover

cars

Ανασχεδιασμένα λογότυπα για τη Maserati

cars