CARSNEWS
NEW MODELS

H Brembo αυξάνει το ποσοστό της στην Pirelli

Τον Μάρτιο η ιταλική εταιρία κατασκευής φρένων Brembo, η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές στο χώρο των επιδόσεων τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στα motorsports, είχε ανακοινώσει την εξαγορά του 2,43% της Pirelli μέσω της μητρικής της εταιρίας Nuova FourB.

Εκείνη την περίοδο η Pirelli ήταν σε μια ιδιαίτερα δεινή θέση λόγω της πανδημίας με την αξία της εταιρίας να έχει μειωθεί κατά 40%. Τότε η Brembo είχε πει πως το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μικρό και πως δεν αποτελεί κάποια κερδοσκοπική κίνηση, αλλά περισσότερο συμβολική απέναντι σε μια πρωταγωνιστική εταιρία στο χώρο των ελαστικών.

Από την πλευρά της η Pirelli είχε αρχικά ενοχληθεί από την κίνηση αυτή μιας και δεν γνώριζε το παραμικρό, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα μεγάλων πρακτορείων. Ωστόσο, η Brembo ανακοίνωσε πρόσφατα πως αύξησε το μερίδιο της στο 4,99% και πλέον δίνει τροφή στις φήμες για συγχώνευση των δύο εταιριών.

Από την άλλη, ο εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της και δεν θέλει να παίξει κανένα ρόλο στη διαχείριση της Pirelli.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Pirelli ανήκει σε διάφορα funds με το περίπου 45,5% του μετοχικού της κεφαλαίου να ανήκει στην ChemChina και την Silk Road Fund, το 10% στην Tronchetti Provera Camfin και το υπόλοιπο σε μικρομετόχους, σύμφωνα με το Reuters.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dodge Viper με 3.500 PS «απογειώνεται» στο 400άρι και κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (video)

cars

Κορωνοϊός: Τι θα αλλάξει στην σχεδίαση των αυτοκινήτων;

cars

Laser αντί υαλοκαθαριστήρας από την Tesla

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CUPRA Formentor

cars

Η Mercedes-AMG θα πάρει πίσω το ρεκόρ στο ring από την Porsche Panamera!

cars

To νέο Seat Leon στην Ελλάδα. Tιμές και εξοπλισμός

cars

Elon Musk: Πιθανή η εμπορική αποτυχία του Tesla Cybertruck

cars

Αυτό είναι το νέο διπλοκάμπινο τσέπης της Fiat

cars

Αυτόνομη οδήγηση από τη Ford, το 2021

cars