CARSNEWS
NEW MODELS

H Cupra δεν θα έχει σπορ αυτοκίνητο στο άμεσο μέλλον

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seat και της Cupra Luca de Meo, δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ότι η Cupra δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ένα εξειδικευμένο και ακριβό σπορ μοντέλο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η εκκίνηση της Cupra πάντως είχε γίνει με αυτό τον σκοπό, όμως η κυριαρχία των SUV ήταν αυτή που την απασχόλησε όλο αυτό το διάστημα.

Ο de Meo υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι “αυτά τα σπορ SUV αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή στην σπορ οδήγηση, αυτά είναι για εμάς ο στόχος μας. Το να φτιάξεις ένας καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο στην σημερινή αγορά δεν είναι μία λογική κίνηση, τουλάχιστον για αυτή την εποχή”.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν αντέχει η εταιρία να “πετάξει” μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για έλθει μετά και να χάνει σημαντικά ποσά για ένα σπορ μοντέλο. Όταν θα υπάρχουν οι πόροι ίσως να το κάνουμε, είπε, αλλά προς το παρόν η Seat πουλά 500.000 αυτοκίνητα ετησίως και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Μέχρι τώρα η Cupra έχει τρία μοντέλα, όλα SUV, το Cupra Ateca που είναι στην παραγωγή και τα Formentor και Tavascan τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της μετάβασης από concept σε μοντέλα παραγωγής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Related Articles

Η 90ή pole position του Lewis Hamilton στην Ουγγαρία

cars

H Brembo αγοράζει μερίδιο στην Pirelli

cars

F1: Οι πέντε ακυρώσεις Grand Prix που έμειναν στην ιστορία

cars

Η Hyundai με το βλέμμα στο «μετά»

cars

Αυτή η A-Class μπορεί να πιάσει τα 322 km/h!

cars

Lexus Takumi: Μία ιστορία για την ανθρώπινη τέχνη (βίντεο)

cars

Από 16.880 ευρώ στην Ελλάδα το νέο Renault Captur

cars

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Αυστηρά πρόστιμα και «μπλόκα ελέγχου» σε διόδια, εθνικές οδούς και λιμάνια

cars

Ο οδηγός ενός Audi σκορπά την καταστροφή (Video)

cars