CARSNEWS
NEW MODELS

H Dacia ετοιμάζει νέο 7θέσιο SUV

Η ιδέα για ένα επταθέσιο Dacia δεν είναι καινούργια, καθώς τριγυρίζει στα μυαλά των υπευθύνων της Renault εδώ και αρκετά χρόνια. Και μάλλον ήρθε η ώρα να δοθεί το πράσινο φως να προχωρήσει, καθώς τα SUV φαίνεται να παραμένουν κυρίαρχα στις αγορές για πολλά ακόμα χρόνια.

Δημοσίευμα από τον Γαλλικό ιστότοπο L’Argus υποστηρίζει ότι το ακόμα χωρίς όνομα αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη άνοιξη και θα πάρει την θέση του Lodgy, του επταθέσιου minivan της Dacia το οποίο δεν πηγαίνει και πολύ καλά στις πωλήσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν το όχημα αυτό να βρίσκεται περίπου στα 4,5 μέτρα μήκος και να βασίζεται σε μία επαυξημένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B που βρίσκεται κάτω από τα Clio και Captur και το Nissan Juke. 

Η σχεδίασή του θα είναι διαφορετική από αυτή του Duster με γνώμονα κυρίως την ικανότητα για προσθήκη και τρίτης σειράς καθισμάτων για επιβάτες. Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα θα εφοδιάζεται με ότι προβλέπει η θέση της Dacia στο οικοσύστημα του γκρουπ Renault,διαθέτοντας όλα τα νέα συστήματα για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών που θα υπάρχουν και στο νέο Sandero.

Oι κινητήρες θα είναι από την υπάρχουσα γκάμα, 1,0 και 1,3 λίτρων βενζίνης και 1,5 λίτρων diesel, ενώ θα προσφέρεται και το υβριδικό σύστημα E-Tech που υπάρχει στο Clio σε δεύτερη φάση, με τους 140 ίππους. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έτσι κερδίζει η McLaren τη μάχη με τον κορωνοϊό (video)

cars

Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)

cars

Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα Porsche Cayenne Coupe GTS

cars

Το Hyundai Tarlac είναι ένα pickup που λατρεύει τα δύσκολα

cars

Isegami: Κάντε μια γρήγορη βόλτα στο… στοιχειωμένο τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας (video)

cars

Πρεμιέρα στην Γενεύη για την Bentley Mulliner Bacalar

cars

Lazareth LM 410: Η τετράτροχη μοτοσικλέτα των 100.000 ευρώ

cars

Τα νέα Morgan θα βασίζονται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο

cars

Η Toyota μετέτρεψε το RAV4 σε limo (Video)

cars