CARSNEWS
NEW MODELS

H DS Automobiles είναι η premium εταιρία με το χαμηλότερο CO2

Η οποία είναι λίγο πολύ κατανοητή αν λάβει κανείς υπόψη του πως η γκάμα της DS Automobiles στην Ευρώπη αποτελείται από τρία μοντέλα (τα DS 3 Crossback, DS 7 Crossback και DS9).

Και αν λάβουμε υπόψη μας τα αποδοτικά σύνολα του ομίλου PSA σε συνδυασμό με τις plug-in εκδόσεις και την ηλεκτρική του DS 3 Crossback, τότε καταλήγουμε στο χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπής CO2 που έχει ένας premium κατασκευαστής.

Συγκεκριμένα, το όριο που θέτει η ΕΕ είναι στα 95 g CO2/km και η DS Automobiles πετυχαίνει ένα μέσο όρο 79,9 g/km για το πρώτο εξάμηνο των πωλήσεων αυτής της χρονιάς.

Καμία άλλη premium εταιρία δεν έχει καταφέρει να πετύχει διψήφια επίδοση και σύμφωνα με την DS η αμέσως καλύτερη (πάντα για premium κατασκευαστή) είναι πολύ ψηλότερα, στα 110 g/km.

Μέχρι το 2025 η DS θα μειώσει ακόμη περισσότερο το μέσο όρο της πουλώντας περισσότερα εξηλεκτρισμένα μοντέλα και το σίγουρο είναι πως γενικότερα ο όμιλος PSA βρίσκεται σε μια σωστή οδό ώστε να αποφύγει το πέναλτι των 95 ευρώ για κάθε επιπλέον g CO2/km που προβλέπεται από την ΕΕ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fast & Furious: Tα αυτοκίνητα που «κόπηκαν» στο casting (videos)

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

Toyota Mirai: To ανανεωμένο fuel cell της Toyota υποδέχεται το μέλλον

cars

Οι 20 τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στην δεκαετία του 2020

cars

Ένα Nissan LEAF χριστουγεννιάτικο «δέντρο»!

cars

Πώς θα είναι το νέο KIA Sorento;

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)

cars

Ποιος πιλότος χαρακτήρισε… ηλικιωμένο τον Vettel;

cars