CARSNEWS
F1 & RACES

H F1 αντικαθιστά τα αναβληθέντα GP με… Virtual αγώνες

Είναι δεδομένη η σταθερή και ραγδαία άνοδος των eSports, να όμως που εξελίσσεται και σε… ανάγκη εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά την αναβολή των πρώτων επτά Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 (μάλιστα αυτό του Μονακό έχει επίσημα ακυρωθεί) και λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία προσπαθειών που έγιναν από άλλες πλευρές στις ημερομηνίες που θα γινόταν ο αγώνας της Αυστραλίας, η F1 αποφάσισε να στραφεί στον εικονικό κόσμο.

Έτσι λοιπόν, αρχής δεδομένης από την Κυριακή 22 Μαρτίου και το GP του Μπαχρέιν, οι αγώνες που αναβάλλονται/ματαιώνονται στις πραγματικές πίστες, θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του F1 Esports Virtual Grand Prix Series!

Σε αυτό θα συμμετέχουν αρκετοί από τους επίσημους οδηγούς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αν και ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ονόματα. Δίπλα τους θα βλέπουμε διάφορα γνωστά ονόματα αν και επίσης, η Liberty είπε πως θα ανακοινώσει προσεχώς ποια θα είναι αυτά.

Οι αγώνες θα γίνονται χρησιμοποιώντας το επίσημο video game F1 2019 της Codemasters ενώ όπως ανακοινώθηκε θα χρησιμοποιούν όλοι συγκεκριμένα settings για να υπάρχει ισότητα αφού δεν θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες εξοικειωμένοι με τα video games.

H πρώτη μάχη, αυτή του Σακχίρ, θα αφορά 28 γύρους – δηλαδή το 50% της διάρκειας του κανονικού Grand Prix. Οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι μέσω των καναλιών της Formula 1 σε YouTube, Twitch και Facebook ενώ υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχουν events και στα Σαββατοκύριακα που δεν ήταν προγραμματισμένα Grand Prix.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στα paddock της F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Sainz αρνείται πως θα είναι Νο2 στη Ferrari

cars

Hamilton: «Όνειρο για όλους τους οδηγούς η Ferrari»

cars

Mαξ Φερστάπεν, ο πιλότος που κέρδισε το γκραν πρι Βρετανίας με το ένα χέρι…κουλό

cars

Formula 1 – Preview GP Βρετανίας: Ο ζωντανός θρύλος του Σίλβερστοουν

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Όλα τα highlights! (+video)

cars

Το απόλυτο fail στην ταινία του Brad Pitt για την F1 – Δεν αλλάζουν ελαστικά στα pit stop (video)

cars

Η ALFA ROMEO ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ FORMULA 1

cars

Hamilton: Ο Vettel δεν είναι πια Νο1 στη Ferrari

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στο Κατάρ με πρωταθλητή Φερστάπεν

cars