CARSNEWS
NEW MODELS

H Fiat θα συνεχίσει να παράγει το βενζινοκίνητο 500αράκι

Αν και αρχικά αφέθηκε να εννοηθεί ότι η Fiat θα έβγαζε πλέον μόνο την ηλεκτρική έκδοση του 500 που παρουσίασε πρόσφατα, τελικά ανακοίνωσε ότι δεν έχει πλάνα να σταματήσει τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του.

Η ιταλική εταιρία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να το παράγει και με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο θα υπάρχει ζήτηση στην αγορά.

Το νέο ηλεκτρικό 500 είναι φτιαγμένο πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, και όταν θα μπει στην παραγωγή μέσα στο φθινόπωρο του 2020, θα πωλείται στην αγορά μαζί με τις υπάρχουσες εκδόσεις του 500, μεταξύ των οποίων και μία mild υβριδική, η οποία βασίζεται στην παλιά πλατφόρμα.

Η ανάγκη για χαμηλούς ρύπους έχει εξαναγκάσει πολλές εταιρίες να εγκαταλείψουν την μικρή κατηγορία ή να μετασχηματίσουν τα μοντέλα τους μόνο σε ηλεκτρικά, όμως το αφεντικό της Fiat Olivier Francois δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παράγει τις υπάρχουσες εκδόσεις.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η τιμή του 500 το καθιστά ένα πιο premium προϊόν ενώ η υπάρχουσα γκάμα θα συνεχίσει να προσελκύει αγοραστές που ψάχνουν πιο οικονομικές λύσεις. Όπως είπε “η Fiat θέλει τα ηλεκτρικά να είναι όσο γίνεται πιο εξελιγμένα, επειδή έτσι και αλλιώς συνδυάζονται με υψηλή τιμή, αφού θα πρέπει να ενσωματώσουν και το κόστος της μπαταρίας”.

Όπως επισήμανε έχουμε ένα πολύ δημοφιλές όνομα με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, και θα διατηρήσουμε στην αγορά και το κλασικό 500. Το ηλεκτρικό 500 είναι περισσότερο επαναστατικό παρά εξέλιξη, οπότε θα προσφέρουμε στην αγορά και τα δύο. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW ID.4: Σαλόνι με θέα στο αύριο

cars

H Ford αποκτά το δικό της offroad animal

cars

To Audi Q4 E-tron Sportback ποντάρει στο σπορ

cars

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Audi A4 35 TFSI MHEV S-Tronic 150 PS

cars

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

cars

To Hyundai Elantra N Line έρχεται με 203 ίππους στα 1.600 κ.εκ

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

Οδηγούμε το Audi Q8 e-tron στην Γερμανία

cars

Το Jeep Gladiator Mojave είναι ο βασιλιάς της ερήμου

cars