CARSNEWS
MARKET

H Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια στη Ν. Αφρική

Η Ford ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας επένδυση ύψους 1 δις δολαρίων στις εγκαταστάσεις της στη Ν. Αφρική, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην 97χρονη ιστορία της εταιρείας στη χώρα αυτή. Επίσης, αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Αφρικής, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής της Ford και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

“Η νέα επένδυση θα εκσυγχρονίσει τις δραστηριότητές μας στη Ν. Αφρική, οι οποίες θα καταστούν ακόμα πιο σημαντικές στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των παγκόσμιων αυτοκινητιστικών δραστηριοτήτων μας, καθώς και στη στρατηγική συμμαχία μας με την Volkswagen. Το Ranger είναι ένα τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα παγκόσμια μοντέλα μας. Η επένδυση αυτή θα ενισχύσει την ομάδα μας με εργαλεία και εγκαταστάσεις για την κατασκευή του καλύτερου Ford Ranger όλων των εποχών, σε υψηλότερους όγκους παραγωγής και με ανώτερη ποιότητα” δήλωσε η Dianne Craig, president, International Markets Group της Ford.

Με αυτή την επένδυση, το εργοστάσιο της Ford στο Silverton αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ν. Αφρικής.

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου του Silverton θα αυξηθεί σε 200.000 οχήματα από 168.000 που είναι σήμερα, υποστηρίζοντας την παραγωγή του νέου Ford Ranger για την εγχώρια αγορά και την εξαγωγή του σε περισσότερες από 100 αγορές στο κόσμο. Στο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης τα pick-up μοντέλα της Volkswagen στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας Ford-VW.

Η επέκταση της παραγωγής θα βοηθήσει να δημιουργηθούν 1.200 επιπλέον θέσεις εργασίες για τη Ford στη Ν. Αφρική, αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό στη συγκεκριμένη μονάδα σε 5.500 εργαζόμενους. Συνολικά, αναμένεται να προστεθούν περίπου 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο δίκτυο εγχώριων προμηθευτών της Ford, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 60.000.

Η συνολική επένδυση περιλαμβάνει 686 εκατομμύρια δολάρια για εκτενείς αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο του Silverton που θα αυξήσουν τον όγκο παραγωγής και θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της απόδοσης παραγωγής και της ποιότητας των οχημάτων.

Μεταξύ αυτών είναι η ανέγερση ενός νέου φανοποιείου με υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία κα ένα νέο, υψηλής τεχνολογίας τμήμα πρεσών, τα οποία θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο για πρώτη φορά. Οι δύο εγκαταστάσεις θα εκσυγχρονίσουν και θα βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής στο Silverton συμβάλλοντας την ίδια στιγμή στη βελτίωση της ποιότητας και στη μείωση του συνολικού κόστους και των αποβλήτων.

Το νέο τμήμα πρεσών θα χρησιμοποιεί μία γραμμή υψηλής ταχύτητας για τη παραγωγή όλων των κύριων μεταλλικών εξαρτημάτων για το νέο Ranger. Θα περιλαμβάνει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκευσης και ανάκτησης για τα καλούπια πρεσών, που θα τοποθετείται στην οροφή της εγκατάστασης, καταργώντας τις σχετικές κουραστικές διαδικασίες. Επιπλέον, ένα σύγχρονο σύστημα σαρωτή (scanner) με υπέρυθρες ακτίνες που ελέγχει τις επιφάνειες για ατέλειες θα διασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων που φεύγουν από το τμήμα πρεσών.

Εκτενείς αναβαθμίσεις θα γίνουν επίσης στη γραμμή παραγωγής της καρότσας, στο βαφείο και στην τελική συναρμολόγηση για βελτίωση της ροής των οχημάτων μέσα στο εργοστάσιο, μαζί με την επέκταση των εξωτερικών χώρων φύλαξης κοντέινερ και οχημάτων.

Η Ford θα κατασκευάσει επίσης νέα κέντρα μετατροπής οχημάτων και εκπαίδευσης, με τα τελευταία να διασφαλίζουν την πλήρη κατάρτιση των εργαζομένων της εταιρείας με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων του Silverton.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πρόγραμμα επένδυσης  της Ford στο Silverton αποτελεί συνέχεια του Project Blue Oval, ενός προγράμματος που ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο στόχο της εταιρείας για χρήση αποκλειστικά τοπικά παραγόμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε όλα τα εργοστάσια της εταιρείας μέχρι το 2035 και την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

Related Articles

8 λεπτά αδρεναλίνης με το Volkswagen Golf R των 320 ίππων

cars

Ακόμη μια σύλληψη για τον πρώην επικεφαλής της Nissan

cars

Με αιχμή το 208 η Peugeot στην Αυτοκίνηση 2019

cars

Αναμένονται αλλαγές στην κυκλοφορία των Ιστορικών Οχημάτων

cars

Πήγαινε ανάποδα σε… αυτοκινητόδρομο, αναγκάζοντας το περιπολικό σε περίτεχνη μανούβρα

cars

Αστυνομική καταδίωξη κινηματογραφικού τύπου στην Αγγλία

cars

Μία ξεχωριστή καλοκαιρινή εξόρμηση στην Ελλάδα από ιστορικά Alfa Romeo

cars

Πώς η μουσική στο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει… εχθρός μας

cars

Η εντυπωσιακή λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο πρόεδρος της Κίνας

cars