CARSNEWS
NEW MODELS

H Ford Mustang Mach-E σπάει τη… σιωπή της και βρυχάται σαν muscle car με V8 κινητήρα (video)

Το… θέμα του ήχου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το πρώτο που εντοπίζει ένας παραδοσιακός petrolhead που θα κάτσει στη θέση του οδηγού. Οι κατασκευαστές το γνωρίζουν και εδώ και καιρό έχουν προσπαθήσει να δώσουν λύση με την εγκατάσταση τεχνητών ήχωνπου έχουν την… καλή πρόθεση να ικανοποιήσουν τα αυτιά του οδηγού αλλά και να συμβάλουν στην ασφάλεια προειδοποιώντας πεζούς και ποδηλάτες.

Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι και η Ford Mustang Mach-Ε. Ακόμα και έτσι, όμως, το ηχητικό αποτέλεσμα απέχει πολύ από το γρύλισμα του V8 κινητήρα μιας… κλασικής Mustang. Έτσι οι βελτιωτικοί οίκοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Συγκεκριμένα ο αμερικανικός οίκος Borla, που ειδικεύεται στα custom συστήματα εξατμίσεων, ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία Audio Control και παρουσίασαν το κιτ Mach-E Performance Sound System που έχει σχεδιαστεί για να κάνει το ηλεκτρικό SUV να ακούγεται σαν θηρίο στο κλουβί, προσφέροντας ένα πλατύ χαμόγελο στον οδηγό κάθε φορά που βυθίζει το πόδι του στο δεξί πεντάλ.

Το kit βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που παίρνει δεδομένα για την ταχύτητα, τις στροφές, τη ροπή, το φορτίο και συνδέεται με το σύστημα CANBus, συγχρονίζοντας το πεντάλ με τον ήχο. Αφού γίνει αυτή η πολύπλοκη επεξεργασία στη συνέχεια ο ήχος απελευθερώνεται από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μέσω ενός ισχυρού ηχείου και ενός ενισχυτή.

Οι άνθρωποι που είχαν την ιδέα για αυτό το πρωτότυπο kit μίλησαν στο αμερικανικό Car and Driver και τόνισαν πως ο χρόνος που απατείται για την εγκατάσταση είναι ο αντίστοιχος που θα χρειαζόταν για να μπει ένα σύστημα εξάτμισης σε μία Mustang με ΜΕΚ.

Αυτή τη στιγμή οι ενδιαφερόμενοι έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές ήχων: Ford Mustang Shelby GT500, Chevy Camaro και C8 Corvette. Στο μέλλον όμως θα προστεθούν περισσότερες επιλογές για να μπορέσουν οι οδηγοί να επιλέξουν αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στα αυτιά τους.

Ακούστε την Ford Mustang Mach-E…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Stay home το μήνυμα της Mercedes-Benz για τον Κορωνοϊό (βίντεο)

cars

«Εμφύλιος» του VW Group με υπερόπλα στο 400άρι (video)

cars

Αυτό το Audi RS6 έχει 1.000 άλογα!

cars

Κορωνοϊός: Oδηγίες χρήσεως

cars

Τεχνολογίες αεροπλάνων που “κρύβει” το αυτοκίνητό σας (Μέρος 1ο)

cars

Aνανέωση για τις Mercedes-Benz Coupe και Cabriolet

cars

Formula E εναντίον UFC! (video)

cars

Geely Auto: Με drone παραδίδονται τα κλειδιά στους νέους πελάτες (video)

cars

Το ινδικό τερατούργημα της Suzuki σε πάει παντού (Video)

cars