CARSNEWS
NEW MODELS

H GM μπαίνει στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού

Την οποία πρεσβεύει η ηλεκτροκίνηση με χαρακτηριστικό γεγονός την Cadillac του ομίλου General Motors, η οποία λέει πως τα μελλοντικά της μοντέλα θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων και να έχουν κανονικές ονομασίες. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό μιας και η είδηση έρχεται από την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως (αυτή των ΗΠΑ) και σε μία με τους περισσότερους petrolheads.

Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ωραία στα λόγια αφού η GM έχει παρουσιάσει ένα ανάλογο πλανόγραμμα από το 2017 και μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Hummer EV που θα κυκλοφορήσει το 2021. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Chevrolet Bolt και παρόλο που η αμερικανική αγορά κινείται στους δικούς της ρυθμούς.

Γεγονός θα είναι, ωστόσο, πως η Cadillac θα ακολουθήσει μία νέα εξηλεκτρισμένη εποχή με νέα πολυτελή crossover και SUV που θα έχουν υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Κάπως έτσι οι υπάρχουσες ονομασίες CT4 και XT6 θα περιοριστούν στις συμβατικές εκδόσεις με τα νέα φιλικότερα προς το περιβάλλον μοντέλα να έχουν νέες ονομασίες. Μάλιστα η GM ετοιμάζει νέες πλατφόρμες για EV μοντέλα και με νέας τεχνολογίας μπαταρίας με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

40 Χρόνια Panda: Η πεμπτουσία του Design

cars

Hamilton, Russell και Perez ταξιδεύουν στο Las Vegas και κάνουν… donut (video)

cars

H Mercedes ετοιμάζει νέες S-Class και EQA μέσα στο 2020

cars

Γερμανία: Τέλος στις εφαρμογές που υποδεικνύουν ραντάρ ταχύτητας

cars

Μια McLaren Senna Shooting Brake θα ήταν ότι έπρεπε

cars

Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS

cars

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην αυτοκινητοβιομηχανία τη δεκαετία που πέρασε

cars

Πόσο… αεροπλάνο είναι το αυτοκίνητό σας; Μέρος 1ο

cars

Ψηφιακά σκιάδια από την Bosch (video)

cars