CARSNEWS
NEW MODELS

H Hispano Suiza Carmen ξεχύνεται στους δρόμους (video)

Η Hispano Suiza είναι μια ισπανική εταιρία που στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα κατασκεύαζε πολυτελή σπορ αυτοκίνητα που ξεχώριζαν από την ιδιαίτερη τους σχεδίαση. Καιρό τώρα προσπαθεί να μπει στο χάρτη της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας και πέρυσι παρουσίασε στο σαλόνι της Γενεύης το ηλεκτρικό Carmen.

Η οποία ξεχωρίζει και πάλι από μια μεταμοντέρνα εκδοχή του αρχέτυπου στιλ της εταιρίας και αναμφίβολα ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει τον τρόπο του ξεχωρίζει στον δρόμο. Το φαντάζεστε να κυκλοφορεί στους δρόμους του κοσμοπολίτικου Λας Βέγκας ή κάπου στα Ηλύσια Πεδία;

Πάντως, δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες αφού θα κατασκευαστούν μόλις 19 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις ήταν να γίνουν το καλοκαίρι του 2020, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον μοιάζει απίθανο λόγω του κορωνοϊού.

Εδώ να πούμε πως το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα και συνδυαστικά αποδίδουν 1.019 PS. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh (προαιρετικά θα προσφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης συσσωρευτών 105 kWh) εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 400 km. Η Carmen μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με τη Maserati MC12 Corsa στην Imola (Video)

cars

Το Τ.50 του Gordon Murray θα ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο;

cars

Aston Martin Victor: Δωδεκακύλινδρη και κακάσχημη

cars

Εξάδα-φωτιά στο grid του virtual αγώνα Formula 1 της Κίνας!

cars

Στις 17 Ιουνίου η απόφαση της Ε.Ε. για PSA, FCA

cars

Ανακοινώνει Sainz η Ferrari

cars

To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS

cars

ΑΠΟΣΥΡΣΗ 2020: Αυτά είναι τα κίνητρα και τα πριμ για «καθαρά» ΙΧ! (UPD)

cars

Το Toyota C-HR «πάει» πόλεμο

cars