CARSNEWS
NEW MODELS

H Hyundai ξεκινά την παραγωγή του Kona Electric (video)

Η γραμμή παραγωγής του Kona παίρνει μπροστά και ο ετήσιος προγραμματισμός προβλέπει 30.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Στην διαθεσιμότητα του ηλεκτρικού Hyundai θα συνδράμει και το εργοστάσιο στην Ulsan της Κορέας ώστε να την τριπλασιάσει μπροστά στην αυξανόμενη ζήτηση από την ευρωπαϊκή αγορά.

Στόχος της κορεατικής εταιρίας είναι να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη και για αυτό το 2020 προβλέπει πως θα έχει 80.000 EV διαθέσιμα (συμπεριλαμβάνοντας το Ioniq Electric και το Nexo με τις κυψέλες υδρογόνου).

«Με την έναρξη της παραγωγής του Kona Electric η Hyundai εδραιώνεται περαιτέρω ως κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Με την επέκταση της παραγωγής για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς, το βλέπουμε αυτό ως επέκταση της φιλοσοφίας μας made in Europe for Europe» λέει ο Dong Woo Choi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Europe.

Εδώ να πούμε πως το Kona Electric έχει δύο εκδόσεις. Η βασική χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων που συνδυάζεται με μία μπαταρία των 39,2 kWh. Η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης υπολογίζεται στα 300 χιλιόμετρα με βάση τα νέα στάνταρ μέτρησης WLTP. Η δεύτερη και πιο ισχυρή έκδοση εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων μαζί με μπαταρία των 64kWh κάτι που θα του παρέχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 470 χιλιόμετρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ρομπότ θα μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε υπόγεια πάρκινγκ

cars

Stellantis: Με τρεις πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της συμμαχίας

cars

Ο Bottas πήρε την pole position στο Silvestone

cars

Τα μυστικά οδήγησης μιας Bugatti Chiron σε πέντε απολαυστικά Video

cars

Porsche: Σύγχρονα συστήματα infotainment για τα κλασικά της μοντέλα

cars

Συνάντηση αρχιμηχανικών για το μέλλον των Renault, Nissan

cars

Continental WinterContact TS 860 S: Χειμερινό ελαστικό για σπορ οδήγηση και υψηλές αποδόσεις

cars

Η ιστορία του Mazda RX-7 και το άδοξο τέλος του Wankel

cars

H Porsche εκτυπώνει τα νέα της καθίσματα

cars