CARSNEWS
NEW MODELS

H Hyundai-KIA επενδύει στη νεοφυή Arrival

Η συμφωνία που υπέγραψαν τα στελέχη του Ομίλου Hyundai με τα στελέχη της νεοφυούς εταιρείας Arrival προβλέπει την επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτροκίνητων βαν τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται εντός του 2021. Η Arrival συστάθηκε το 2015 και έχει εξελίξει ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού το οποίο μπορεί να υπάρξει και σε βαν, δηλαδή για τη μεταφορά προϊόντων. Το όχημα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που έχει εξελίξει η βρετανική εταιρεία και η οποία είναι αρθρωτή, δηλαδή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων οχημάτων διαφόρων μεγεθών και σκοπού χρήσης. 

Σύμφωνα με τα στελέχη της Arrival, το όχημά τους έχει αυτονομία η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 480 km, μέχρι την αναγκαστική φόρτιση των μπαταριών του. Ως τώρα, η εταιρεία έχει δώσει για δοκιμή και αξιολόγηση κάποια από τα βαν της στα βρετανικά ταχυδρομεία και σε εταιρείες courier. Όπως δηλώνουν, το κόστος πώλησης ενός τέτοιου οχήματος θα παρόμοιο με αυτό ενός αντίστοιχου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα, τονίζουν ότι τα οχήματά της μπορούν να διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό που θα συνδράμει τον οδηγό κατά την μετακίνησή του εντός πόλης, ενώ με μια εύκολη αναβάθμιση θα μπορούν να λειτουργούν και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η Arrival έχει τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιό της στη Βρετανία (Banbury) και απασχολεί περίπου 800 εργαζομένους σε πέντε χώρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει Audi RS1

cars

Ένα Toyota Yaris χωρίς οροφή

cars

Το καλοκαίρι ξεκινά η παραγωγή της Lotus Evija (Video)

cars

Εκτός Ιταλίας η παραγωγή του νέου Fiat Punto

cars

Volvo EX90: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο επταθέσιο SUV των Σουηδών (videos)

cars

Ο Jos Verstappen απέτρεψε τον Max από το να πάει στη Mercedes!

cars

Όταν η Porsche ζήλεψε το VW Scirocco

cars

Lamborghini SCV12: Προ των πυλών ο δωδεκακύλινδρος ταύρος των 830 ίππων

cars

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift. Τιμές και εξοπλισμός

cars