CARSNEWS
NEW MODELS

H Ineos θέλει να αγοράσει εργοστάσιο της smart

Η Ineos είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στη βιομηχανία των πετροχημικών προϊόντων, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να προγραμματίσει την επέκτασή της και στην παραγωγή αυτοκινήτων. Η παρουσίαση του Grenadier, ενός οχήματος 4×4 το οποίο μοιάζει πολύ στο κλασικό Land Rover Defender, ήταν η έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης των στελεχών της. Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της Ineos Automotive συζητούν με ομολόγους τους της Daimler για να αγοράσουν το εργοστάσιο που έχει η δεύτερη στη Γαλλία, στο οποίο κατασκευάζονταν τα smart από το 1997.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την πρόθεσή της να πουλήσει το εργοστάσιο Hambach το οποίο βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Στην Ineos Automotive αναζητούσαν ένα μέρος για να κατασκευάσουν τον «Γρεναδιέρο» και πέρυσι είχαν πει πώς αυτό ίσως γινόταν στην Ουαλία. Όμως, διαδικασία του «Brexit» και η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ανέβαλαν την έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου..

H εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στον να μπορέσει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2022. Όπως έχει ανακοινωθεί, το Grenadier θα διαθέτει εξακύλινδρους κινητήρες της BMW. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes είχε ηλεκτρικό μοντέλο και πριν από 30 χρόνια

cars

Σε πτώση οι πωλήσεις των ηλεκτρικών παρά τα πολλά νέα μοντέλα

cars

Συνέλαβαν μηχανικούς της GΜ σε δοκιμές εξέλιξης Corvette!

cars

Το ηλεκτρικό Honda e είχε ίδια επίδοση στο test ταράνδου με την Mercedes AMG A 45 S!

cars

Η Honda έτοιμη για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

cars

MV Agusta – Στα σχέδια προσιτή γκάμα στα 350-500 κ.εκ.

cars

Αυτή η replica της Porsche 550 Spyder έχει θέση μόνο για τον οδηγό

cars

AUDI RS: Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή των πανίσχυρων Audi

cars

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars