CARSNEWS
NEW MODELS

H Jaguar θα παρουσιάσει ένα νέο, πιο μικρό και προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Jaguar Land Rover, με το μέλλον της πρώτης να είναι λιγότερο ξεκάθαρο. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται για την επόμενη μέρα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας με τη μεγάλη ιστορία είναι και η μετατροπή της, σταδιακά, σε πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Κατά τα πρότυπα των Tesla και Polestar.

Προς μια τέτοια προοπτική συμβάλλει και η επιτυχημένη πορεία της i-Pace, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και δεδομένα πλήρως ηλεκτρική θα είναι και η καινούργια γενιά της ναυαρχίδας της μάρκας. Της XJ, που με βάση τον προγραμματισμό θα κάνει την εμφάνισή της του χρόνου.

H Jaguar όμως σκοπεύει να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι πιο προσιτό σε σχέση με την i-Pace. Το αυτοκίνητο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και τη διάδοχο της XE. Η οποία ΧΕ είδε το τελευταίο οικονομικό έτος τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 28%, γεγονός που διευκολύνει μια πλήρη αναθεώρησή της.

Αισθητικά η νέα, μικρή ηλεκτρική Jaguar είναι πιθανό να συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός sedan και ενός SUV, κάτι που στην πράξη μεταφράζεται σε τετράθυρο αμάξωμα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Άλλωστε μια τέτοια προσέγγιση θα το βοηθούσε και απέναντι στα μοντέλα που θέλει να ανταγωνιστεί άμεσα η Jaguar και που δεν είναι άλλο από το Modell 3 της Tesla και το Polestar 2.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

#ΜενουμεΣπιτι: Παιχνίδια PC με έκπτωση έως 75%

cars

Κόκκινο… φως για το νέο Ford Focus RS!

cars

Ομάδα-έκπληξη «ονειρεύεται» τον Vettel!

cars

Τρομακτικό ατύχημα με BMW Σειρά 1 Coupe (Video)

cars

Δείτε αυτό το Mazda RX-7 με «καρδιά» από Pagani Zonda (video)

cars

Best of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)

cars

Το VW T-Cross γοητεύει ακόμα και ως διπλοκάμπινο!

cars

H Porsche επενδύει σε 3D εκτυπωμένα πιστόνια!

cars

Τι αλλάζει στους χάρτες της Google;

cars