CARSNEWS
NEW MODELS

H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα

Τα στατιστικά δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation- WHO) επιβεβαιώνει αυτό που όλοι στην ουσία γνωρίζουμε: πιο πολλοί από το ¼ των κατοίκων της γης -περίπου δηλαδή 1,4 δις άνθρωποι- περνούν περισσότερο χρόνο από ότι πρέπει καθήμενοι. Κάτι που προκαλεί προβλήματα στους μυς στα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς.

Φυσικά σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνεται και ένας πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών, είτε επαγγελματιών είτε αυτών που μετακινούνται από και προς το χώρο εργασίας τους ή που η εργασία τους αυτή καθαυτή περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις.

Προκείμενου να μπορέσουν να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συνέπειες της πολύωρης οδήγησης η Jaguar Land Rover, πιο συγκεκριμένα το τμήμα Body Interiors Research της, εξέλιξε ένα κάθισμα που προσομοιώνει τις κινήσεις και τη λειτουργία των μυών κατά την κίνηση και το περπάτημα. Τα σύστημα αυτών των κινήσεων προσαρμόζεται αυτόματα στη σωματική διάπλαση τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία είναι μέρος του Destination Zero -προορισμός μηδέν σε ελεύθερη απόδοση- ενός πρότζεκτ της JLR που έχει σα στόχο «έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, μηδέν ατυχήματα και μηδέν επιβάρυνσης της υγείας». 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

“9 συν 1” συμβουλές για να γίνεις καλύτερος οδηγός!

cars

Δίλιτρη και με 258 ίππους η νέα Toyota GR Supra

cars

Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

cars

Lockdown: Δείτε τους έρημους δρόμους της Αθήνας από ψηλά (Video)

cars

H Suzuki Νέας Ζηλανδίας μετατρέπει το Jimny σε φορτηγάκι

cars

Νέες δυνατότητες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής myOpel

cars

Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη

cars

«Δείχνει ποιός είναι πραγματικά»: «Φαγώθηκαν» Verstappen-Perez δια αντιπροσώπου στο Interlagos

cars

Oι βιομηχανίες ξεκινούν δειλά την επαναλειτουργία των εργοστασίων

cars