CARSNEWS
NEW MODELS

H Jaguar XK επιστρέφει ως “τετραθέσια”

H Jaguar έχει παράδοση στα κουπέ και ένα από τα πιο γνωστά της μοντέλα στην κατηγορία είναι η XK. Η οποία ήταν παρούσα για μια εικοσαετία, από το 1996 έως και το 2016, την είχε σχεδιάσει ο χαρισματικός Ian Callum, είχε αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο μύθο για τη βρετανική εταιρεία, την XJS και αντικαταστάθηκε, όχι απόλυτα ομολογουμένως, από τη μικρότερη και πολύ όμορφη F-Type.

Σύμφωνα με πληροφορίες η XK αναμένεται να επιστρέψει στη γκάμα της Βρετανικής εταιρείας και μάλιστα σχετικά άμεσα -μέσα στο 2021. Η λογική της Jaguar είναι η προσθήκη στη γκάμα ενός μεγαλύτερου κουπέ σε σχέση με την F-Type, που ταυτόχρονα θα έχει και θέσεις για τέσσερις. Ακριβέστερα η διάταξή του θα είναι 2-pkus-2 θέσεων, όπως άλλωστε ισχύει για τα περισσότερα πολυτελή κουπέ αυτού του μεγέθους και αυτής της λογικής. Που αν χρησιμοποιηθούν από δύο μόνο έχουν περισσότερο χώρο για τις αποσκευές τους.

Η βάση της θα είναι το πλαίσιο της ανανεωμένης F-Type, που έκανε την εμφάνισή της πέρυσι, σε επιμηκυμένη βέβαια έκδοση, ενώ αισθητικά θα ακολουθεί την επιτυχημένη προσέγγιση της τελευταίας. Η οποία χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο μακρύ καπό και μια χαμηλή μάσκα, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί, όσο είναι αυτό εφικτό, ο πολύ μικρός πίσω πρόβολος που υπάρχει και στην XF. Από την οποία αναμένεται να προέρχονται και οι κινητήρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στοιχειωμένες Αlfa Romeo, Fiat και Peugeot έρχονται στο φως μετά από 30 χρόνια

cars

Το πρωτοποριακό InnoDrive σύστημα της Porsche 911 Turbo S (βίντεο)

cars

Το Mazda RX-Vision GT3 είναι ένα ψηφιακό θαύμα

cars

Τρέιλερ με μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Έξυπνη λύση ή ουτοπία;

cars

Χάλκη: Η Citroen και το πρώτο GR-Eco Island της Ελλάδας

cars

Έρευνα: Σε ποιες μάρκες άναψε περισσότερο το λαμπάκι του κινητήρα;

cars

H AvtoVAZ εξαγοράζει το μερίδιο της General Motors

cars

Οι ιδιοκτήτες της Range Rover φέρνουν το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 3η Μέρα (1ο loop): Παραμένει μπροστά ο Evans, σταμάτησε ο Rovanpera

cars