CARSNEWS
NEW MODELS

H Kia θα εξελίξει ένα σούπερ ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων

Η Kia πρόσφατα είχε παρουσιάσει το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο Imagine, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση και την έμπνευση για ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιάσει στο μέλλον η κορεάτικη εταιρεία. Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι ένα sedan- crossover, θα τοποθετείται στη γκάμα πάνω από τα υπάρχοντα e-Niro και Soul EV. Θα αποτελεί δηλαδή την ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας, ενώ θα ξεχωρίζει με τις εξαιρετικές του επιδόσεις, σύμφωνα με το Carlos Lahoz, τον επικεφαλής του marketing της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Lahoz είπε πως «το επερχόμενο ηλεκτρικό θα επιδράσει σημαντικά στο πως οι πελάτες βλέπουν την Kia και αποτελεί μέρος του μελλοντικού εξηλεκτρισμού της. Θέλουμε να έχει κορυφαίες επιδόσεις αλλά σε ένα αμάξωμα διαφορετικό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει. Επίσης δεν είμαστε μια premium εταιρεία αλλά μια μαζική και έτσι θα διατίθεται χωρίς να πρέπει να πληρώσει κανείς τις τιμές των Tesla, ΒΜW ή Mercedes».

Για την εξέλιξη του συγκεκριμένου EV η Kia θα συνεργαστεί με την κροατική Rimac, στην οποία πριν από περίπου ένα χρόνο ο όμιλος της Hyundai είχε επενδύσει το πόσο των 86 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέση συνεργασίας στον τεχνολογικό τομέα. Από ότι λέγεται το νέο, κορυφαίο ηλεκτρικό Kia θα έχει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 V. Σήμερα τέτοιο κύκλωμα έχει η Porsche Taycan. Και η Porsche είναι με 15% μέτοχος της Rimac…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Land Rover Defender σε χαμηλές πτήσεις στα χέρια του James Bond (Video)

cars

LIVE: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross

cars

To νέο Hyundai Santa Fe με το οπλοστάσιο της N Performance

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται κάτω από αυτή την πανέμορφη Jaguar E-Type

cars

Πρεμιέρα για τα νέα Dacia Sandero και Logan

cars

Εκτύπωσε επιταγές και αγόρασε Porsche και τρία Rolex

cars

Μια McLaren Senna Shooting Brake θα ήταν ότι έπρεπε

cars