CARSNEWS
NEW MODELS

H Lamborghini κλείνει το εργοστάσιο της λόγω κοροναϊού

Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα μείνει κλειστό το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία, σε μία περιοχή όπου η κατάσταση με την επιδημία του κοροναϊού έχει ξεφύγει εντελώς. Όλα τα μοντέλα της εταιρίας κατασκευάζονται βόρεια της Ιταλίας και στα ευρύτερα της Μπολόνια.

“Αυτή η απόφαση είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στον λαό μας και στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stefano Domenicali. “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας ώστε να ξαναρχίσουμε με ενέργεια την κατάλληλη στιγμή”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte διέταξε την Τετάρτη να κλείσει όλα τα καταστήματα της χώρας μέχρι τις 25 Μαρτίου εκτός από τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και μερικά άλλα. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα εργοστάσια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά μόνο με “προφυλάξεις”.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Lamborghini είναι η Κίνα, από όπου προήλθε ο ιός, και η ζήτηση κατέρρευσε μετά την επιδημία. Πέρυσι, η ιταλική εταιρία είχε παραδώσει 770 αυτοκίνητα στην Κίνα – συμπεριλαμβανομένων των Χονγκ Κονγκ και Μακάο. Η μεγαλύτερη αγορά ήταν των ΗΠΑ με 2.374 παραδόσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος εποχής για τις Ferrari GTC4Lusso και GTC4Lusso T

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Rolls Royce Ghost!

cars

Απίστευτο: Έκανε δώρο στην έγκυο γυναίκα του αυτή την BMW X6 M (Video)

cars

Ο Carlos Ghosn συνεργάζεται με κινηματογραφικό ατζέντη

cars

Οι ευχές του Ιταλού Πρωθυπουργού στον Alex Zanardi

cars

Δεν χάνει ούτε στην Αγγλία η Mercedes

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 3η Μέρα: Neuville στην πρωτοπορία με μικρή διαφορά

cars

Νέες εκδόσεις για το ηλεκτροκίνητο BMW i3

cars

Το Suzuki Swift Sport έγινε υβριδικό!

cars