CARSNEWS
NEW MODELS

H Lancia Delta θα μπορούσε να επιστρέψει ως SUV

Τα σενάρια που θέλουν τη Lancia να επιστρέφει στη ζωή, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι μιας αυτοκρατορία που καλώς εχόντων των πραγμάτων πρόκειται να δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση του PSA Group με το FCA Group είναι πολλά.

Όλα ωστόσο συντείνουν στη δημιουργία ενός SUV που θα αξιοποιεί τον τεχνολογικό πλούτο των Γάλλων και τη δεινότητα των Ιταλών στον σχεδιασμό ώστε να αποτελέσει το σημείο αφετηρίας ενός κατασκευαστή που θυσιάστηκε στον βωμό της εξυγίανσης του ομίλου Fiat.

Κι αν μέχρι σήμερα η Lancia Delta είχε σταδιοδρομήσει ως ένα καλοβαλμένο hatchback μικρομεσαίων διαστάσεων, η συνέχεια αν και εφόσον δοθεί θα είναι μάλλον διαφορετική.

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και εμφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από το πρόσφατο παρελθόν του αυτοκινήτου, το σχεδιαστικό δημιούργημα του Kleber Silva δείχνει να μην βρίσκεται μακριά από μια πραγματικότητα που θα δώσει το περιθώριο στη Lancia Delta να διεκδικήσει και πάλι το δικό της κοινό.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι μιλάμε για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, η βάση πάνω στην οποία θα μπορούσε να «χτιστεί» η σύγχρονη Lancia Delta είναι η εξέλιξη της πλατφόρμας που φιλοξενεί σήμερα προτάσεις όπως το Peugeot 3008 και Citroen C5 Aircross.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι και τα μηχανικά μέρη θα είναι γαλλικής καταγωγής και πως η γκάμα του αυτοκινήτου θα δίνουν το παρόν mild hybrid και plug-in hybrid κινητήρια σύνολα.

Όλα αυτά βέβαια μένει να επιβεβαιωθούν, καθώς για την ώρα η Lancia εξακολουθεί να υφίσταται μόνον για την ιταλική αγορά, στην οποία συνεχίζεται η διάθεση της γνωστής σε όλους Ypsilon.

Διαβάστε επίσης:

Mια Lancia Ypsilon από το μέλλον

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πότε χρειαζόμαστε τα χειμερινά ελαστικά; (Video)

cars

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-MAX και Galaxy

cars

Σε αυτήν την Mercedes-Benz X-Class δεν μπορείς να πεις όχι

cars

Γιατί η Tesla προχώρησε σε μήνυση κατά της Καλιφόρνια;

cars

Πώς αλλάζεις ένα κλαταρισμένο ελαστικό σε ένα Rally Car

cars

Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Y

cars

Porsche 911 GT2: Το αυτοκίνητο του ενός εκατομμυρίου σε δολάρια

cars

Έξι μοντέλα της Peugeot που σημάδεψαν την εποχή τους

cars

H υβριδική έκδοση του Ford Bronco θα έχει 450 ίππους

cars