CARSNEWS
NEW MODELS

H Mahindra ακύρωσε σχέδιο ανάπτυξης της SsangYong

Η επιδημία του κορωνοϊού έπληξε και την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία με αποτέλεσμα να αναβληθούν ή να ακυρωθούν σχέδια που είχαν αποφασιστεί πριν την πανδημία και σε αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Mahindra η οποία κατέχει το 74,65% της κορεατικής SsangYong. Τα στελέχη της τελευταίας είχαν αποφασίσει να δημιουργήσουν μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Korando την οποία θα διέθεταν στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως, η έκτακτη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού μετέβαλε τα σχέδια και ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής της.

Εκπρόσωπος της Mahindra δήλωσε η εταιρεία αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την αρχική απόφασή της εξαιτίας της κακής πορείας της ινδικής αγοράς, η οποία το Μάρτιο κατέγραψε μείωση στις πωλήσεις κατά 88% σε σχέση με αυτές τον ίδιο μήνα του 2019. Μάλιστα, τόνισε ότι ζητήθηκε από τα στελέχη της SsangYong να ψάξουν για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, καθώς δεν πρόκειται να εξακολουθήσει να την ενισχύει οικονομικά. Στις αρχές της χρονιάς η ινδική εταιρεία είχε αποφασίσει να επενδύσει περίπου 390.000.000 ευρώ για να κάνει κερδοφόρα την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία ως το 2022. Όμως, λόγω της κατάστασης, τα στελέχη της Mahindra αποφάσισαν να δώσουν περίπου 30.000.000 ευρώ εντός των επόμενων τριών μηνών για να συνεχίσει η SsangYong τη δραστηριότητά της.   

Η Mahindra απέκτησε την κορεατική εταιρεία το 2010 σώζοντάς την από τη  χρεωκοπία. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, πέρυσι η SsangYong διέθεσε στην Ευρώπη 14.627 οχήματα, ενώ το 2018 είχε πουλήσει 16.082 αυτοκίνητά της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW Golf MK1 Project: Για πάντα νέο

cars

Εξαρθρώθηκε σπείρα με ειδίκευση στα πολυτελή αυτοκίνητα

cars

Τι θησαυρούς ανακαλύπτει μια… ξανθιά σε μάντρα αυτοκινήτων στο Dubai (Video)

cars

Στην Ελλάδα το νέο Renault Captur. Αναλυτικά οι τιμές των εκδόσεων βενζίνης και diesel

cars

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας (Video)

cars

Volkswagen: νέα προγράμματα χρηματοδότησης για την τόνωση των πωλήσεων στη Γερμανία

cars

Η οκτακύλινδρη BMW Σειρά 3 Compact κάνει πλάκα στα σύγχρονα GTI

cars

Οι Mercedes-AMG έχουν τη δυνατότητα του Emotion Start για την εκκίνηση

cars

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz S-Class

cars