CARSNEWS
NEW MODELS

H Mahindra παρουσιάζει και πάλι ένα αντίγραφο του Wrangler (Video)

Eδώ και χρόνια μια διαμάχη μεταξύ δυο εταιριών έχει δημιουργήσει ένα σίριαλ σε συνέχειες με δικαστικές διαμάχες και εμπορικούς αποκλεισμούς. Η τεράστια ινδική Mahindra έχει ως σκοπό ζωής να αντιγράφει το Wrangler και η Jeep να διαμαρτύρεται, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου η Mahindra συνεχίζει το δικό της δρόμο, και παρουσιάζει μία ακόμα πιο εκσυγχρονισμένη κόπια του Wrangler. Το ονομάζει Thar και από τη μάσκα και μόνο, με την γρίλια με τα επτά ανοίγματα και τα στρογγυλά φώτα αντιλαμβανόμαστε περί τίνος πρόκειται. 

Υπάρχουν βέβαια κάποιες διαφοροποιήσεις στα φτερά και τους προφυλακτήρες, αλλά η γενικότερη εικόνα είναι αυτή ενός μάλλον κακού αντίγραφου. Το υπόλοιπο αμάξωμα έχει και αυτό αναφορές στο κλασικό Jeep ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή τριών διαφορετικών οροφών, μία σταθερή μαλακή, μία σκληρή και μία αναδιπλούμενη.

Ακόμα και στο εσωτερικό η προσπάθεια αντιγραφής από το προηγούμενο Wrangler είναι εμφανής, με δάνεια όπως τους κυκλικούς αεραγωγούς στα ίδια ακριβώς σημεία με το πρωτότυπο. Υπάρχει οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment, ψεύτικες carbon επενδύσεις και μία οθόνη TFT στον πίνακα οργάνων. Παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς πέντε ή ανάλογα την διαμόρφωση έως και έξι επιβατών.

Οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται είναι ένας 2λιτρος TGDi με 152 άλογα ή ένας 2.2 πετρελαιοκινητήρας mHawk με απόδοση στα 132 άλογα. Υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ανάμεσα σε εξατάχυτο αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο αλλά και σύστημα τετρακίνησης.

Σε σχέση με τα προηγούμενα αντίστοιχα Mahindra διατηρεί το πλαίσιο τύπου σκάλας και την αλλά έχει βελτιωμένες αναρτήσεις για καλύτερη απόδοση στον δρόμο, με ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 226 χιλιοστά, έχει την δυνατότητα να περνά από νερό ύψους 650 χιλιοστών ενώ οι off road γωνίες είναι 41,8, 36,8 και 27 μοίρες για προσέγγιση, ράμπα και διαφυγή.

Το Thar θα παρουσιαστεί επίσημα στην αγορά της Ινδίας στις 2 Οκτωβρίου, και όπως είναι προφανές θα ξεκινήσει έναν νέο γύρο αντεγκλήσεων και δικαστηρίων με την FCA για την γνησιότητα του σχεδίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ανανεωμένη Mercedes E-Class θα είναι στη Γενεύη. Μαζί με τρεις νέες AMG!

cars

Η νέα Corvette C8 έχει φοβερή επιτάχυνση (Video)

cars

-39% οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Αυτό το Audi RS6 έχει 1.000 άλογα!

cars

H Honda επιμένει με τους διακόπτες

cars

Τα τρετράποδα ρομπότ της Ford πιάνουν δουλειά! (Video)

cars

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Συγκρίνουμε τα πανίσχυρα Audi RS6 Avant και Tesla Model S 100D

cars