CARSNEWS
NEW MODELS

H Maserati περνάει στον εξηλεκτρισμό με την Ghibli

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο κατασκευαστής, «ο φυσικός κόσμος είναι γεμάτος στιγμές όπου μια σπίθα εξελίσσεται σε κάτι νέο – μια στιγμή όπου ο υβριδισμός ενεργεί ως καταλύτης για την αλλαγή και τα διαφορετικά στοιχεία συγκρούονται και συνδυάζονται, γνωρίζονται και αναμειγνύονται, συναντιούνται και εξελίσσονται, δημιουργώντας κάτι καλύτερο από πριν».

Το αυτοκίνητο, τυπικά, είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνο. Λόγω της πανδημίας, ωστόσο, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε η Maserati αποφάσισε να το κρατήσει λίγο πίσω, για μία πιο κατάλληλη στιγμή. Μέχρι τότε, επιλέγει να κρατάει την είδηση στην επικαιρότητα με μία σειρά αναφορών, όπως καλή ώρα αυτό το μικρό βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα.

Η ίδια η εταιρία έχει δεσμευτεί να εισέλθει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τη Ghibli να αποτελεί μόνο την αρχή. Μέχρι το 2023 επιθυμεί να παρουσιάσει 10 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα, είτε μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά, είτε για υβριδικά και plug-in υβριδικά. Από μία άποψη ίσως και να άργησε, αφού οι νέες προδιαγραφές ρύπων των 95 γρ. CO2/ χλμ. είναι αμείλικτες. Ειδικά για εταιρίες με μεγάλα αυτοκίνητα και ισχυρούς κινητήρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θα ξεπερνά τα Tesla το νέο Lucid Air;

cars

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;

cars

Ποιος πιλότος της Formula 1 πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια για την «ελευθερία» συναθλητή του;

cars

Διάκριση για τον Skyactiv-X κινητήρα της Mazda

cars

Η Ford προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση για τα επιβατικά οχήματα

cars

H Bugatti Chiron έφτασε στο μέσο της παραγωγής και η 250η θα είναι στη Γενεύη

cars

Volkswagen Group: Αλήθειες και μύθοι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Η Mercedes ποντάρει στις μπαταρίες των Κινέζων

cars

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή την κλασική Porsche 911;

cars