CARSNEWS
NEW MODELS

H Maserati Grecale θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Το νέο SUV της Maserati θα ονομάζεται Grecale και η ανακοίνωσε έρχεται λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα της εντυπωσιακής MC20. Όπως φαίνεται οι Ιταλοί έχουν πάρει μπροστά για τα καλά και συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής αφού το νέο τους SUV θα έχει και ηλεκτρική έκδοση που θα ακολουθήσει ένα χρόνο πιο μετά (δηλ. μέσα στο 2022).

Από πλευράς διαστάσεων η Grecale (της οποίας η ονομασία είναι εμπνευσμένη από τον βορειοανατολικό άνεμο Γραίγος της Μεσογείου θάλασσας) θα τοποθετείται κάτω από την Levante για να αποτελέσει το δεύτερο SUV στην ιστορία της μάρκας, αλλά και μια πιο οικονομική επιλογή.

Η Grecale θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο της Porsche Macan και θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio. Για αυτό και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο της FCA, στο Cassino της Ιταλίας.

Η Maserati εκτιμά πως μέχρι το 2025 το 70% των πωλήσεων της θα αντιστοιχεί στα SUV, τα sports cars θα πέσουν στο 15% και η MC20 θα κατέχει το 5%. Στο μεσοδιάστημα θα έχουν κυκλοφορήσει οι νέες Granturismo και Grancabrio, ενώ το 2023/2024 θα κυκλοφορήσει η νέα Levante και η νέα Quattroporte που θα έχουν και ηλεκτρική έκδοση με ηλεκτρικό σύστημα 800V και τρία μοτέρ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το μέλλον των σπορ Audi είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό

cars

Το αντίο της VW στον Σκαραβαίο με μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους (video)

cars

Το Audi RS Q8 έχει μεγάλο σουξέ μεταξύ των βελτιωτών

cars

Rolls Royce Ghost: Τελευταίο teaser πριν από την αποκάλυψη (βίντεο)

cars

Ο Carlos Ghosn συνεργάζεται με κινηματογραφικό ατζέντη

cars

H Toyota θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Amazon για cloud services

cars

Σοκάρει η μετωπική σύγκρουση των δύο Nissan Navara (Video)

cars

Αυτές είναι οι νέες Porsche 718 GTS 4.0 (video)

cars

Αναστέλλει τη λειτουργία των σημείων πώλησης η Karenta

cars