CARSNEWS
F1 & RACES

H Mercedes εξηγεί το χάος των pit stop στο Σακχίρ (video)

Μπορεί συνήθως η πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes-AMG F1 να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, ωστόσο στο Grand Prix του Σακχίρ πραγματοποίησε ένα διπλό pit stop για… bloopers!

Η γερμανική ομάδα φαινόταν να έχει τον αγώνα στα χέρια της, με τους George Russell (σ.σ. αντικαθιστούσε τον θετικό στον Covid-19 Lewis Hamilton) και Valtteri Bottas στις δύο πρώτες θέσεις, με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα στο 63 ώστε να απομακρυνθεί η σπασμένη εμπρός πτέρυγα της Williams του Jack Aitken, οδήγησε στην απόφαση να μπουν και οι δύο W11 στα pit για να αλλάξουν ελαστικά.

Ακολούθησε το χάος αφού έβαλαν λάθος ελαστικά στο μονοθέσιο του Βρετανού, το κατάλαβαν ενώ «εξυπηρετούσαν» το μονοθέσιο του Φινλανδού και τελικά χάλασε ο αγώνας και των δύο.

Χάος. https://t.co/RjAnnGe8lp

— SeitanF1 (@PanosSeitanidis) December 6, 2020

Οι δηλώσεις του επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, ήταν ενδεικτικές. Σημειώστε πως όπου εμείς βάζουμε τη λέξη «λάθος», αυτός χρησιμοποίησε κάποια άλλη…

«Γενικά για εμάς, ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος. Δεν θα έπρεπε να το πω αλλά ήταν. Για να το θέσω απλά, μία από τις δύο ομάδες ανθρώπων που πρέπει να φέρουν τα ελαστικά για το pit stop, δεν έλαβε το μήνυμα. Είχαμε αστοχία στη λειτουργία της ενδοεπικοινωνίας στο γκαράζ και όταν τα αυτοκίνητα μπήκαν μέσα για αλλαγή, είχαν λάθος ελαστικά διαθέσιμα. Έτσι, ελαστικά του Valtteri κατέληξαν στον George. Έπρεπε λοιπόν να τον φωνάξουμε ξανά στα pit. Βέβαια ακόμα κι έτσι, ο αγώνας δεν είχε χαθεί για εκείνον αλλά συνήθως, τη μία ατυχία τη διαδέχεται κι άλλη…», είπε ο Αυστριακός.

Στη συνέχεια απάντησε σχετικά με την επιλογή να μπουν ταυτόχρονα και οι δύο οδηγοί, παρότι είχαν ελαστικά που θα άντεχαν μέχρι τέλους.

wolff-eifel20-a1000x600

«Καλέσαμε και τους δύο λόγω του safety car. Είχαμε ελαστικά σκληρής γόμας, θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι τέλους αλλά είχαμε αρκετή διαφορά από τους άλλους άρα ήταν λογική η επιλογή μας. Θεωρώ πως ήταν και σωστή. Όμως δεν μπορώ καν να βλέπω το video του τι ακολούθησε. Γενικά, κάνουμε καλή δουλειά στα pit stops. Τεχνικές αστοχίες συμβαίνουν. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Αυτά συμβαίνουν και πρέπει να μαθαίνεις από τέτοιες ατυχίες», συνέχισε ο 48χρονος.

Ο Bottas τερμάτισε όγδοος χωρίς να μπει ξανά στα pit ενώ ο Russell που επέστρεψε για να βάλει τα σωστά ελαστικά, ενώ βρέθηκε σε σημείο να διεκδικήσει τη νίκη, χρειάστηκε να κάνει μία επιπλέον επίσκεψη στο pit lane λόγω κλαταρίσματος. Ως αποτέλεσμα, έμεινε ένατος.

Η Mercedes τιμωρήθηκε για την τοποθέτηση λάθος ελαστικών με πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

russell-sakhir20-g1000x600

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1 – Κατάρ: Με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο κράνος του ο Λιούις Χάμιλτον (εικόνες)

cars

Why ‘all-new’ Qatar track adds to F1 teams’ sprint headaches

cars

Αυτό είναι το τελευταίο μονοθέσιο του Χάμιλτον στην Mercedes-AMG F1 (vid)

cars

Τι περιμένουμε από τα ελαστικά στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν;

cars

F1 GP Βραζιλίας: Η pole στον Magnussen!

cars

To μεγαλύτερο πρόβλημα της Ferrari είναι…

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Formula 1: Το πρόγραμμα κάθε ομάδας στις δοκιμές του Μπαχρέιν

cars

Επίσημο: Δεν θα γίνει Grand Prix Ολλανδίας φέτος (video)

cars