CARSNEWS
NEW MODELS

H Mercedes σταματά την παραγωγή sedans στις ΗΠΑ

Ένα ακόμα παραδοσιακό οχυρό έπεσε για την κατηγορία των premium sedans μετά και την απόφαση της Mercedes-Benz να διακόψει την παραγωγή τετράθυρων μοντέλων στις Η.Π.Α. και το Μεξικό.

H ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών συνόδευσε εκείνη των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τετράμηνου του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου η Daimler κατέγραψε απώλειες της τάξης των 1,68 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η χαμηλή ζήτηση για τον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτων στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού σε συνδυασμό με την καθίζηση των πωλήσεων που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού δημιούργησε την ανάγκη αναδιοργάνωσης των παραγωγικών μονάδων της γερμανικής φίρμας.

Σύντομα, λοιπόν, τόσο η A-Class Sedan όσο και η C-Class θα αποτελέσουν παρελθόν από τις γραμμές παραγωγής της Mercedes-Benz σε ΗΠΑ και Μεξικό, καθώς στη θέση τους πρόκειται να τοποθετηθούν πιο εμπορικά μοντέλα.

Και όταν μιλάμε για εμπορικά μοντέλα το μυαλό μας πηγαίνει δικαίως στα SUVs, τα οποία με αργά και σταθερά βήματα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο και στις πλευρές του Ατλαντικού.

Ειδικότερα, στο Μεξικό όπου μέχρι σήμερα κατασκευαζόταν η A-Class από εδώ και στο εξής θα παράγεται η GLB. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο εργοστάσιο της Alabama το οποίο και θα «αφιερωθεί» στην κατασκευή SUVs.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η αναδιανομή των παραγωγικών πόρων του γερμανικού ομίλου θα τον βοηθήσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην κερδοφορία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat 500. Aπό 12.800 ευρώ

cars

H VW συμμαχεί με τις Toyota, Ford και General Motors

cars

Ακόμα πιο ισχυρές οι μελλοντικές BMW M

cars

Η Manhart μεταμόρφωσε το Audi RS Q8 σε έναν τετρακίνητο δαίμονα 900 ίππων!

cars

Jeep Wrangler 4xe: Το Δεκέμβριο η αποκάλυψη του plug-in υβριδικού off roader (βίντεο)

cars

H Lotus ετοιμάζει ένα entry-level μοντέλο

cars

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Τα Nissan Patrol και Mitsubishi Pajero ίσως έχουν την ίδια πλατφόρμα

cars

Τέρας αξιοπιστίας Honda Civic με 800.000 χιλιόμετρα

cars