CARSNEWS
NEW MODELS

H Mercedes G-Class μετατρέπεται σε θηριώδες pickup 800 ίππων

Η Brabus είναι η πρώτη εταιρεία βελτιώσεων που μετατρέπει την τρέχουσα γενιά του κορυφαίου SUV της Mercedes, της G-Class σε pickup, το οποίο το ονομάζει Brabus 800 Adventure XLP. Το 800 αποτελεί φυσικά ένδειξη για τα 800 PS στις 6.000 rpm που αποδίδει μετά τις περιποιήσεις των μηχανικών της Brabus o V8 των 4.000 cc της AMG με τα διπλά turbo, ενώ η ροπή του φτάνει τα 1.000 Nm.

Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 210 km/h λόγω των all terrain ελαστικών με τα οποία εξοπλίζεται.

Οι επεμβάσεις στον κινητήρα ήταν μάλλον το εύκολο κομμάτι της δουλειάς των μηχανικών της Brabus, μιας και το δύσκολο ήταν η αύξηση του μεταξονίου κατά 50 cm και του μήκους κατά 68,9 cm -συνολικά φτάνει τα 5,31 m- προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την καρότσα. Χωρίς μάλιστα αυτό να επηρεάσει δραματικά τους χώρους στο πίσω κάθισμα.

Ταυτόχρονα έγιναν και επεμβάσεις στην ανάρτηση με τη χρήση νέων αξόνων που αύξησαν την απόσταση από το έδαφος στα εντυπωσιακά 49 cm, ενώ παράλληλα έγινε και εκτεταμένη χρήση αλουμινίου.

Εκτεταμένη είναι και η χρήση των ανθρακονημάτων, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν για την First Edition από 575.630 ευρώ. Μαζί με το Wingcopter, ένα drone που μπορεί να εκτελέσει αερομεταφορές έχοντας αυτονομία 120 χιλιομέτρων και αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 240 km/h, η τιμή ανέρχεται στις 666.836 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Γαλλική κυβέρνηση θα ενισχύσει τις Renaul και PSA λόγω κρίσης

cars

Η Toyota fuel cell ενέργεια και για το Energy Observer

cars

Lexus Takumi: Μία ιστορία για την ανθρώπινη τέχνη (βίντεο)

cars

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 4!

cars

Η Cadillac Escalade έρχεται με οθόνη από το μέλλον

cars

Tiffany’s Indian Scout Bobber – Ένα διαφορετικο δώρο για τις γιορτές…

cars

Το Toyota GR Yaris αποκτά «μικρό» αδερφό

cars

Έρχονται τα κράνη με… υδρόψυξη

cars

Τέλος οι κινητήρες diesel από το Nissan Qashqai

cars