CARSNEWS
MARKET

H Nissan δοκιμάζει το ηλεκτρικό Ariya σε πραγματικές συνθήκες

Διανύοντας τα πρώτα χιλιόμετρα στους δρόμους του Atsugi στην Ιαπωνία, το Ariya είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό crossover της Nissan που αναπτύχθηκε σε μια νέα πλατφόρμα.

Αποτελώντας την απόλυτη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω βελτίωση της ελκυστικότητας των οχημάτων της, όπως και για την επίτευξη του τελικού της στόχου για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς θανατηφόρα ατυχήματα, το Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ crossover της Nissan, προσφέρει άμεση επιτάχυνση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, καθώς και ένα εσωτερικό με μια φιλόξενη, πολυτελή ατμόσφαιρα.

Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, η προσωποποιημένη φωνητική υποστήριξη και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση στο δρόμο και παρέχουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα, το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος  στις καθημερινές μετακινήσεις και τα μεγάλα ταξίδια.

Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive και Intelligent Integration), το Ariya συνδυάζει την  προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Nissan Ariya_03

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya, με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Με συγκεκριμένη διαχείριση της απόδοσης της ισχύος και της απόδοσης της πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα, το e-4ORCE ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

Το νέο Nissan Ariya είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ισχύος, κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς και δύο τύπους μπαταριών σε σχέση με τη χωρητικότητά τους, ενώ το “παρών” δίνει και μια σπορτίφ έκδοση με την ονομασία Performance . Πιο συγκεκριμένα, η πισωκίνητη έκδοση με την μπαταρία των 65 kWh (η ωφέλιμη χωρητικότητά της είναι 63 kWh) αποδίδει 217 ίππους και εκείνη με την μπαταρία των 90 kWh (η ωφέλιμη χωρητικότητά της είναι 87 kWh), η οποία τροφοδοτείται επίσης από έναν ηλεκτροκινητήρα, 242 ίππους – και στις δύο περιπτώσεις η μέγιστη ροπή ορίζεται στα 300 Nm.

Nissan Ariya_02

Ο τετρακίνητες εκδόσεις χρησιμοποιούν δύο ηλεκτροκινητήρες. Στην έκδοση με την μπαταρία των 65 kWh η ισχύς φτάνει τους 258 ίππους και η ροπή στα 560 Nm, ενώ στη μεγαλύτερη των 90 kWh, η απόδοση σκαρφαλώνει στους 306 ίππους και τα 600 Nm.  Στην κορυφαία δε έκδοση Performance, η οποία υιοθετεί τον κορυφαία συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα/μπαταρίας, η μέγιστη παρεχόμενη ισχύς φτάνει στους 394 ίππους, με τη ροπή να διατηρείται στα επίπεδα των 600 Nm.

Όπως είναι επόμενο με βάση όλα τα παραπάνω, κάθε έκδοση προσφέρει διαφορετική αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, το Ariya με τον “μονό” ηλεκτροκινητήρα και τη μικρή μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 360 χλμ., ενώ η αντίστοιχη με την “90άρα”, τα 500 χλμ. Από εκεί και πέρα, οι δύο τετρακίνητες εκδοχές του μοντέλου προσφέρουν ελευθερία κινήσεων με μια πλήρη φόρτιση της τάξης των 340 και 460 χλμ. αντίστοιχα – η Performance με τη σειρά της δεν υπερβαίνει σε αυτονομία τα 400 χλμ.

Related Articles

Το απόλυτο αμερικανικό hypercar πιάνει πάνω από 480 χλμ/ώρα

cars

Ένα emoji από την Ford

cars

Αυτοκίνητο της χρονιά στην Πολωνία τo Kia XCeed

cars

Nissan Ariya, ένα EV crossover στα χνάρια της αυτόνομης οδήγησης

cars

Επετειακή έκδοση του 370Z για τα πενήντα χρόνια της Nissan Ζ

cars

Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

cars

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα

cars

Με 163.000 ευρώ έχεις ένα εντυπωσιακό τροχόσπιτο

cars

Η Fiat επενδύει σε υπηρεσίες για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

cars