CARSNEWS
MARKET

H Nissan παραδίδει το πρώτο ασθενοφόρο NV400

To κέντρο Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”, ενέταξε πρόσφατα στον στόλο του το πρώτο ασθενοφόρο Nissan ΝV400 για την περιοχή του Βόλου, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του σε ένα όχημα που αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους φορείς υπηρεσιών υγείας, καθώς με την ευελιξία, τον εργονομικό σχεδιασμό, αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει για τον οδηγό και το ιατρικό προσωπικό, δύναται να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της μεταφοράς ασθενών. 

Στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV400, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του οδηγού με επενδεδυμένο (και από τις δύο πλευρές) πολυεστέρα. Στο πάνω μέρος του διαχωριστικού τοιχώματος υπάρχει γυάλινο συρταρωτό παράθυρο ασφαλείας, χωρισμένο στα δύο. Τα υλικά διασκευής – διαμόρφωσης του θαλάμου ασθενούς (επένδυση οροφής, δαπέδου, τοιχωμάτων κ.λπ.) είναι κατάλληλα για πλύσιμο, απολύμανση, αλλά και ανθεκτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η στήριξη του εξοπλισμού επί των πολυεστερικών τοιχωμάτων, εξασφαλίζεται με την ύπαρξη κατάλληλων μεταλλικών αντικρισμάτων ή νευρώσεων στο εσωτερικό μέρος του τοιχώματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μηχανική αντοχή και η ακεραιότητά του.

Μεταξύ της εσωτερικής διασκευής του θαλάμου ασθενούς και του εξωτερικού περιβλήματος, υπάρχει μονωτικό υλικό υψηλής ποιότητος, πετροβάμβακας τύπου RF 100-0 και RF 10060-0, ο οποίος εξασφαλίζει :


– Θερμική μόνωση με συντελεστή μικρότερο από 4 Kcal ανά τετραγωνικό μέτρο, ανά ώρα και βαθμό Κελσίου(m2,h,°C).


– Ηχητική μόνωση στο εσωτερικό του θαλάμου ασθενούς σύμφωνα με την οδηγία CEN, ΕΝ 1789:2010.

Το δάπεδο του θαλάμου ασθενούς είναι επενδυμένο εσωτερικά με κατάλληλο υλικό πάχους 16 mm και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό εποξειδικό υλικό μεγάλης αντοχής, που μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί. Τα τζάμια του θαλάμου είναι ημιδιάφανα με τοποθέτηση νέων ειδικών μεμβρανών. 

Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς, σε κατάλληλες θέσεις, είναι τοποθετημένα δύο (2) συστήματα που παρέχουν την δυνατότητα ανάρτησης δύο (2) φιαλών χορήγησης υγρών από 250-1.000 ml, ανά δύο φιάλες εκατέρωθεν. Τα συστήματα ανάρτησης έχουν μηχανισμό σταθεροποίησης ώστε να εμποδίζονται οι εκκρεμοειδείς κινήσεις και ταλαντώσεις, κατά την κίνηση του ασθενοφόρου. 


Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς και σε κατάλληλες θέσεις έχει τοποθετηθεί επιμήκης χειρολαβή (μπάρα στήριξης) σε κατάλληλα διαμορφωμένη θέση.

Nissan_03

Σε κατάλληλο σημείο του θαλάμου ασθενούς έχει τοποθετηθεί σταθερά ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (inox).


Στο θάλαμο ασθενούς και σε εργονομικά πρόσφορη θέση υπάρχει “επιτοίχια” συσκευή έγχυσης απολυμαντικού υγρού για τα χέρια.

H οροφή και τα τοιχώματα είναι καλυμμένα με ενισχυμένο πολυεστέρα λευκό, άριστης ποιότητας, που καλύπτει τις προδιαγραφές τροφίμων και αντέχει τις συνήθεις κρούσεις. Ο προσφερόμενος πολυεστέρας, είναι ειδικός για αντοχή σε πυρκαγιά, με ρυθμό καύσης μικρότερο από 100 mm/min μετρούμενο σύμφωνα με το ISO 3795, όπως προβλέπεται στη παράγραφο 4.4.1 του ΕΝ 1789 : 2010.

Ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου Nissan NV400, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα βάσει προδιαγραφών ΕΚΑΒ, όπως φορείο ασθενούς (κύριο), στρώμα, ζώνες και σύστημα αγκύρωσης, εφεδρικό σπαστό φορείο και ζώνες, κάθισμα μεταφοράς ασθενούς, ζώνες και σύστημα αγκύρωσης, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, κουτάλα-φορείο, σάκο γενικών εφοδίων Α’ βοηθειών, βαλίτσα Ά βοηθειών, συσκευή τεχνητού αερισμού (AMBU), αυτόματο απινιδωτή, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, επιτοίχεια ηλεκτρική αναρρόφηση, 3 φιάλες οξυγόνου 10 lt, μία φορητή φιάλη οξυγόνου 2 lt με μανοεκτονωτές, σετ νάρθηκες αυχένος (παιδικό-μεσαίο-μεγάλο), αερονάρθηκες ακινητοποίησης άκρων (1 σετ 6 μεγέθη), επιτοίχειο πιεσόμετρο και ακουστικά.

Το ασθενοφόρο Nissan NV400 κινείται από τον 4κύλινδρο, 16βάλβιδο, προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με απόδοση 135 ίππων και ροπή 360 Nm.

Related Articles

Βραβείο στο Kia e-Niro

cars

Η Volvo θα παράγει ηλεκτροκινητήρες στο στη Σουηδία

cars

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων

cars

Τα προειδοποιητικά σημάδια πως τα φρένα του αυτοκινήτου χρειάζονται έλεγχο

cars

Η μεγαλύτερη οροφή με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας

cars

Η τρομακτική στιγμή που αυτοκίνητο κάνει βουτιά από λόφο

cars

Το δίκτυο της Jeep εκπαιδεύεται

cars

Νέες τεχνολογίες συνδεδεμένων οχημάτων από τη Ford

cars

Όλες οι αλλαγές για οδηγούς και εξεταστές στο νομοσχέδιο για το δίπλωμα οδήγησης

cars