CARSNEWS
NEW MODELS

H Nissan μελετά σχέδια διαχωρισμού από την Renault

Η είδηση δεν προέρχεται από κάποια μικρά πρακτορεία αλλά από δημοσίευμα των Financial Times και του Bloomberg. Και όπως φαίνεται οι σχέσεις ανάμεσα στους Ιάπωνες και στους Γάλλους χειροτερεύουν με το χάσμα να γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Αναμφίβολα η δραπέτευση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία συνέβαλλε στην όλη κατάσταση με τη Nissan να έχει έτοιμα τα πλάνα της για την επόμενη μέρα.

Αν τελικά κορυφωθεί η όλη κατάσταση η Nissan θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο και σταδιακά θα πρέπει να αναλάβει την σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή των αυτοκινήτων της από μόνη της κατασκευάζοντας νέες πλατφόρμες, κινητήρες και μηχανικά μέρη.

Φυσικά αυτό δεν θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη αλλά σε βάθος μερικών ετών. Επίσης, ένας πιθανός διαχωρισμός θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στη Nissan όσο και στην Renault να επιδιώξουν νέες συνεργασίες και συμμαχίες. Έτσι και αλλιώς ο χάρτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας παραμένει ρευστός και ευέλικτος ελέω ηλεκτροκίνησης και πολλά μπορούν να προκύψουν.

Όπως φαίνεται ο ενορχηστρωτής Carlos Ghosn που έσωσε τη Nissan το 1999 εντάσσοντας τη στον όμιλο της Renault είναι και ο άνθρωπος που με τα καμώματα του θα την διαλύσει. Η σύλληψή του στο Τόκιο, τον Νοέμβριο του 2018, άναψε το φυτίλι ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και έφερε στο φως τις διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στη Renault και τη Nissan. Για να δούμε τελικά τι θα γίνει και αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από τις δύο πλευρές σχετικά με τα δημοσιεύματα περί διαζυγίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κι όμως, το κατάφερε – Η Stellantis απέφυγε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ

cars

Ισχυρότερη και ταχύτερη η νέα Porsche Macan GTS

cars

Σε “υψηλή τάση” η πορεία της VW για την ηλεκτροκίνηση

cars

Από 36.850€ το Citroen C5 X στην Ελλάδα – Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο (photos-video)

cars

Πως αυτό το Tesla Model X… σηκώθηκε στον αέρα; (video)

cars

Άρχισε η διάθεση του υβριδικού Renault Clio E-TECH 140 στη Γερμανία με τιμή από 22.440 ευρώ

cars

Η Brabus βελτιώνει τώρα και την ηλεκτρική Mercedes EQC

cars

Με την… ταυτότητα στο στόμα στην πίστα του Ιντερλάγκος (video)

cars

Το Audi 80 Cabriolet της Diana αναζητά νέο ιδιοκτήτη που θα εκτιμήσει το παρελθόν του

cars