CARSNEWS
NEW MODELS

H Novitec επεμβαίνει στη McLaren Senna!(video)

Η McLaren Senna, δεν θα έλεγες ότι χρειάζεται βελτίωση. Όμως, οι άνθρωποι της Novitec θέλησαν να δώσουν τη δυνατότητα στους μόνο 500 ιδιοκτήτες του ξεχωριστού μοντέλου να αναβαθμίσουν την ισχύ και τις επιδόσεις του. Η γερμανική εταιρεία δημιούργησε ένα κιτ το οποίο διαθέτει τρία στάδια αναβάθμισης. Στο ανώτερο αυτών, η μέγιστη ισχύς του τετράλιτρου V8 twin turbo κινητήρα της φτάνει τους 902 PS/7.100 rpm, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 102 PS σε σχέση με πριν (σημ.: 800 PS/7.250 rpm). Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 888 Nm/6.300 rpm, δηλαδή είναι κατά 88 Nm περισσότερη (σημ.: από τα 800 Νm/5.500-6.700 rpm).

Σύμφωνα με τη Novitec, χάρη στις βελτιώσεις, η McLaren Senna επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,7 sec (έναντι 2,8 sec), ενώ για το 0-200 km/h χρειάζεται μόλις 6,5 sec (έναντι 6,8 sec). Επίσης, η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 355 km/h, δηλαδή είναι κατά 20 km/h μεγαλύτερη. Για την αύξηση της ισχύος και της ροπής του κινητήρα, οι άνθρωποι του γερμανικού οίκου επεμβαίνουν στην κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα και αλλάζουν κατάλληλα την χαρτογράφησή του αναφορικά με το σύστημα άμεσου ψεκασμού και την πίεση των δύο υπερσυμπιεστών. Επίσης, τοποθετούν το σύστημα εξάτμισης που ονομάζουν «Race GTR» το οποίο αποτελείται από ανθεκτικό υπερελαφρύ κράμα («Ινκονέλ»)

Τέλος, οι άνθρωποι της Novitec συνεργάστηκαν με ομολόγους τους στη Vossen και δημιούργησαν τροχούς αποκλειστικά για την περίσταση. Αυτοί είναι 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, αποτελούνται από ελαφρύ κράμα και συνδυάζονται με ελαστικά Pirelli P Zero υπερυψηλών επιδόσεων διάστασης 255/30 ZR-20 εμπρός και 325/25 ZR-21 πίσω. Επίσης, εάν κάποιος ιδιοκτήτης της McLaren Senna το επιθυμεί, η Novitec μπορεί να αλλάξει την επένδυση στο εσωτερικό του οχήματος με κάποια από αυτές που προσφέρει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε το πιο αλλόκοτο crash test στον πλανήτη (Video)

cars

Το Nissan GT-R R35 μάς αποχαιρετά με μια άκρως συλλεκτική έκδοση

cars

Δοκιμάζουμε το Skoda Kamiq 1.0 G-TEC που κινείται με φυσικό αέριο

cars

BMW R18: Ό,τι πιο retro και luxury μπορεί να αγοράσει κανείς! (Video)

cars

Η Continental παρουσίασε στην CES νέα γενιά αισθητήρων

cars

ΜΧ-30, ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Mazda

cars

To SUV της Ferrari βγήκε στους δρόμους!

cars

Νέες δυνατότητες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής myOpel

cars

Αυτό είναι το πιο… γλυκούλι περιπολικό στον κόσμο!

cars