CARSNEWS
NEW MODELS

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

Το νέο Mokka έχει ολοκληρώσει σχεδόν την εξέλιξή του και δεν θα αργήσει η ώρα που θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό. Βασισμένο επάνω στην πλατφόρμα CMB του ομίλου PSA θα διαθέτει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το Peugeot 2008, μεταξύ των οποίων και οι κινητήρες. Δεν πάει πολύς καιρός που αποκαλύψαμε ορισμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι οποίες αποκάλυπταν την εξωτερική του εμφάνιση και τώρα έρχεται η ίδια η εταιρία να μας δώσει μία γεύση από το εσωτερικό.

Σε μία προχωρημένη σχεδιαστικά προσέγγιση, η Opel υιοθετεί ένα Pure Panel, με μεγάλες, ψηφιακές οθόνες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η εταιρία πρόκειται για ένα «high-tech ταμπλό το οποίο το οποίο είναι πλήρως ψηφιακό και ταυτόχρονα εστιασμένο – “αποτοξινωμένο”». Το τελευταίο έχει να κάνει με την απλοποίηση των επιφανειών και τον περιορισμό των φυσικών διακοπτών.

Το Pure Panel θα περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και θα προσφέρει όλη την απαραίτητη πληροφορία στον οδηγό με ένα τρόπο που δεν θα αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. Υπόσχεται να προσφέρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ψηφιοποίησης και της καθαρά διαισθητικής λειτουργίας, χωρίς να χρειάζεται από τον χρήστη να πλοηγηθεί σε υπομενού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Mark Adams, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Opel, «με το νέο Mokka, φέρνουμε το Opel Pure Panel στους πελάτες μας για πρώτη φορά. Μεγάλες οθόνες, ενσωματωμένες απρόσκοπτα σε μία οριζόντια μορφή πληροφοριών, ελάχιστος αριθμός φυσικών κουμπιών και καθαρές αποτοξινωμένες ψηφιακές πληροφορίες, όλα μαζί δημιουργούν μια βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη».

Αναφορικά με το ίδιο το αυτοκίνητο, θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος, με τις πωλήσεις του στις ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινούν από τους πρώτους μήνες του 2021. Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική διάταξη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δυσεύρετοι γίνονται οι καταλύτες αυτοκινήτων

cars

Η Toyota fuel cell ενέργεια και για το Energy Observer

cars

Έτοιμη για την Γενεύη η ανοιχτή Aston Martin Vantage Roadster

cars

Έγκριση της Ε.Ε. στην Opel για την κατασκευή μπαταριών

cars

Η ανάρτηση της νέας Rolls-Royce Ghost (Video)

cars

Με μερίδιο 17% τα ηλεκτρικά αποτελούν το νέο trend για την Ευρώπη

cars

Ιεροσυλία ή εξέλιξη; Τι λέτε για μία ηλεκτρική κλασική Alfa Romeo Giulia;

cars

Όταν η Alfa Romeo ξεπερνούσε και την Lamborghini

cars

Νέα, εξελιγμένη πλατφόρμα της McLaren για ηλεκτρικά οχήματα

cars