CARSNEWS
NEW MODELS

H Peugeot δίνει μια πρώτη γεύση του 508 Sport Engineered

Στην περσινή έκθεση της Γενεύης, αυτήν του 2019, η Peugeot έχει παρουσιάσει το πρωτότυπο μιας νέας σπορ έκδοσης του όμορφου 508, της Sport Engineered. Στη φετινή έκθεση, αυτή του 2020 που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 5 Μαρτίου, θα παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής, για το οποίο μας δίνει τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες.

Το Peugeot 508 Sport Engineered λοιπόν, η κορυφαία έκδοση της λιμουζίνας της γαλλικής εταιρείας, θα είναι plug in υβριδικό. Και το σύστημα πρόωσής του θα αποτελείται από τον τετρακύλινδρο turbo των 1.600 cc της μάρκας, που από μόνος του αποδίδει 203 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στο πίσω άξονα. Η μπαταρία με τη σειρά της θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 11 kWh που φτάνει για μια καθαρά ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 χιλιόμετρα.

Οι ηλεκτροκινητήρες μπροστά και πίσω σημαίνουν πως το top 508 θα είναι τετρακίνητο, ενώ η συνδυασμένη απόδοσή του θα είναι 350 PS και όχι 400 όπως στο πρωτότυπο του 2019. Η μείωση αυτή ίσως επηρεάσει ελαφρώς την ολοκλήρωση του 0-100 km/h σε μόλις 4,3 sec που είχε ανακοινωθεί για το πρωτότυπο, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τον Οκτώβριο το νέο Suzuki Vitara

cars

Σε δημοπρασία για τον COVID-19 η τελευταία Porsche 911 Speedster

cars

Απίστευτο: Εκτός WRC και η Γερμανία!

cars

Άλλαξε χέρια η Williams

cars

«Dieselgate»: Πρόστιμο στη Volkswagen από τον Καναδά

cars

Το νέο Hyundai Elantra είναι ένα τετράθυρο με κουπέ στιλ

cars

Άρχισαν οι παραγγελίες για το VW T-Roc Cabriolet

cars

Τα έβαψαν… μαύρα στη Mercedes

cars

Στην πίστα με την McLaren Senna (Video)

cars