CARSNEWS
NEW MODELS

H Polestar ανοίγει τη γραμμή παραγωγής της στην Κίνα!

Εκ πρώτης άποψης, μπορεί να ακούγεται ίσως ανεύθυνο κάτι τέτοιο. Μία γραμμή παραγωγής, όσο αυτοματοποιημένη και να είναι, δεν παύει να απαιτεί εκατοντάδες εργαζομένων για να λειτουργήσει. Η Polestar, ωστόσο, θυγατρική της Volvo με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δείχνει να έκανε τη μελέτη της. Ή, τουλάχιστον , αυτό υποστηρίζει. Υιοθέτησε μία σειρά από αυστηρά μέτρα προφύλαξης στις πόλεις όπου δραστηριοποιείται, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι υποδομές της στην Κίνα από τον ιό.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους εργαζομένους, καθώς και το θερμοκρασιακό σκανάρισμα, κατά τη διαδικασία απολύμανσης. Η γραμμή παραγωγής του Polestar 2 βρίσκεται στο Luqiao, στην ανατολική επαρχεία Zhejiang της Κίνας. Παρόλα αυτά, η ίδια η εταιρία υποστηρίζει ότι ούτε ένας υπάλληλος από το προσωπικό της δεν έχει ασθενήσει από τον COVID-19. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι στην ίδια εγκατάσταση παράγεται και το Volvo XC40. 

Σχετικά με το Polestar 2, είναι ένα ηλεκτρικό fastback μοντέλο, το οποίο αναμένεται (ή καλύτερα αναμενόταν) να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το προσεχές καλοκαίρι. Πλέον δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι προθεσμίες μπορούν να τηρηθούν, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουμε. Στην πιο ισχυρή έκδοσή του θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 402 ίππων και 660 Nm. Όσο για τους συσσωρευτές, είναι χωρητικότητας 78 kWh. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 442 χλμ. ενώ θα εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins και τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Daimler περιμένει σημαντική μείωση των κερδών μέσα στο 2019

cars

Στο σφυρί το όχημα του στρατηγού Patton

cars

Η Fiat τελειώνει το 124 Spider

cars

50 χρόνια από το θάνατο του Bruce McLaren (βίντεο)

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 4η Μέρα: Έπεσε η αυλαία με νικητή τον Thierry Neuville

cars

Οσμή σκανδάλου στη Formula 1!

cars

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επόμενη Mercedes SL Roadster

cars

Γιατί δεν αξίζει να αναβάλλετε την αγορά ενός αυτοκινήτου, λόγω Κορωνοϊού

cars

Diesel Gate: Αποζημιώσεις καλείται να καταβάλλει η VW

cars