CARSNEWS
NEW MODELS

H Porsche επισημαίνει τα highlights της Taycan (video)

Το 10λεπτο βίντεο μας ταξιδεύει στο κέντρο εξέλιξης της εταιρίας στο Weissach -με τον παρουσιαστή και εξπέρ και καλά στα ηλεκτρικά- Alex Bangula να μας ξεναγεί και να μιλά για τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της πλήρως ηλεκτρικής Taycan.

Στην αρχή γίνεται μια συνομιλία με τον υπεύθυνο μηχανικό για την αεροδυναμική Michael Hinterbuchinger ο οποίος τονίζει τα μυστικά για ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων. Μας υπενθυμίζει πως η Taycan Turbo έχει συντελεστή μόλις στο 0,22 και η ισχυρότερη Taycan Turbo S στο 0,25. Με λίγα λόγια τα δύο μοντέλα έχουν το καλύτερο συντελεστή στην γκάμα της Porsche και από τους χαμηλότερους γενικότερα της αγοράς.

Στη συνέχεια ο Peter Varga, ο υπεύθυνος εξωτερικού σχεδιασμού της Taycan, εξηγεί την επίτευξη των ιδανικών αναλογιών του αμαξώματος και την πρόκληση του σχεδιασμού του πατώματος που εδράζονται οι μπαταρίες. Ο Ivo Van Hulten, ο υπεύθυνος σχεδιασμού για το εσωτερικό, κάνει λόγο για την αυθεντικότητα και την γνήσια αίσθηση Porsche που εκπέμπει το ταμπλό.

Προς το τέλος του βίντεο γίνεται λόγος για το εργοστάσιο παραγωγής στο Zuffenhausen το οποίο έχει μηδενικό CO2 αποτύπωμα στην παραγωγή της Taycan και μειωμένο κατά -75% (από το 2014) σε ότι αφορά στην λειτουργία του. Στον επίλογο ο Bangula κάνει μια βόλτα και μιλά για την απαράμιλλη αίσθηση των 761 ίππων και την εμπειρία του 0-100 km/h σε μόλις 2,8 sec.

Related Articles

ACEA: Συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιο τους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

H SportsX δείχνει την SUV όψη της Alpine A110

cars

Θα δούμε τελικά στην αγορά το αυτοκίνητο της Sony; (Video)

cars

To νέο ψηφιακό υπερόπλο της Mitsubishi

cars

Θα κατασκευαστεί η Aston Martin V12 Speedster

cars

To φιδάκι της Nokia

cars

Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια της νέας Porsche Panamera!

cars

Νέο Audi Α2 (2021): Όλες οι αλλαγές, πότε έρχεται στην Ελλάδα

cars

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

cars