CARSNEWS
NEW MODELS

H Porsche παρουσιάζει τα καλύτερα αγωνιστικά της χρώματα (video)

Αυτή τη φορά οι Γερμανοί επέλεξαν να μας θυμίσουν τα χρώματα που είχε η αγωνιστική 917, το πιο πετυχημένο μοντέλο της εταιρίας στις 24 Ώρες του Le Mans. Μάλιστα ήταν ένα από τα πιο ζόρικα αγωνιστικά αυτοκίνητα που απαιτούσε οδηγούς με πολύ υπομονή και ειδικές ικανότητες.

Αυτή ήταν η πρώτη Porsche που σημείωσε νίκη στο Le Mans και για αυτό οι Γερμανοί της έχουν τεράστια αδυναμία τιμώντας της κάθε φορά με ειδικά χρώματα.

Με το πράσινο-άσπρο η 917 είχε παρουσιαστεί το 1969 στην Γενεύη, ενώ από τις πιο cool κα τολμηρές βαφές ήταν η «ροζουλί» που είχε παρουσιαστεί δύο χρόνια μετά και λόγω και των μεγαλύτερων διαστάσεων είχε το χαϊδευτικό «The Pink Pig».

Την ίδια χρονιά εμφανίσθηκε η Porsche 917 ‘Long-Tail’ η οποία είχε τα πολύ όμορφα χρώματα Martini και ήταν το πρώτο αγωνιστικό που έφτασε την μέση ωριαία των 240 km/h (στο Le Mans). Η 917 με τα χρώματα γαλάζιο/ πορτοκαλί Gulf μας παραπέμπει ευθέως στην ταινία Le Mans με τον Steve McQueen.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η κόκκινη Salzburg Red που είχε επικρατήσει στο Le Mans το 1970. Τα χρώματα εμπνεύστηκαν από την σημαία της Αυστρίας, την χώρα καταγωγής των Porsche και Piech.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Land Rover Defender αποκτά επαγγελματική έκδοση

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sportback

cars

Jeep Compass με όφελος μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ

cars

Έφυγε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, o άνθρωπος που καθιέρωσε την Suzuki στην Ελλάδα

cars

Δείτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό ενός ελαστικού που κάνει burnout

cars

Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

cars

Αποκάλυψη για το νέο Audi A3 Sedan

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars