CARSNEWS
NEW MODELS

H Porsche ψάχνει συνεργάτες για την εξέλιξη συνθετικών καυσίμων

Μπορεί να έχει μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση και μάλιστα με ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο όπως η Taycan όμως στην Porsche φαίνεται ότι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν έτσι εύκολα τους θερμικούς κινητήρες. Όμως για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους νέους κανονισμούς και να τους κάνουν πιο οικολογικούς θα πρέπει να αναζητήσουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Μία από αυτές είναι τα συνθετικά καύσιμα, για τα οποία η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες για την αξιοποίησή τους. Τα λεγόμενα και eFuels δεν είναι κάτι καινούργιο, όντας καύσιμα που παράγονται στο εργαστήριο, με επεξεργασία ακόμα και οικολογικών υλικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες χωρίς σημαντικές μετατροπές.

Όπως υποστηρίζει η Porsche, τα βασικά τους χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν από το diesel ή την βενζίνη, όμως είναι πολύ πιο καθαρά για το περιβάλλον. Όμως η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά ασύμφορη, κάτι που έχει κάνει εταιρίες όπως την Mercedes να έχει αποτραβηχτεί από την εξέλιξή τους.

Η Porsche πάντως φαίνεται να επιμένει και αναζητά κάποιον συνεργάτη σ’ αυτή την εξέλιξη, ώστε να αποδείξει ότι η όλη παραγωγική διαδικασία των συνθετικών καυσίμων μπορεί να βιομηχανοποιηθεί.

Μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί κάποιος στο κάλεσμα της Porsche. O υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας Michael Steiner δήλωσε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μία εντυπωσιακή και πειστική τεχνολογία, αλλά μας οδηγεί στους περιβαλλοντικά βιώσιμους στόχους μας με μάλλον αργούς ρυθμούς από αυτούς που θα θέλαμε. Όσο για την επιμονή της Porsche με τα eFuels υποστήριξε ότι αυτό γίνεται γιατί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Steiner υποστήριξε ότι η Porsche θέλει να εμπλακεί στην εξέλιξη των συνθετικών καυσίμων έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν καύσιμα για τους υψηλής απόδοσης κινητήρες της. Το μέλλον θα δείξει αν όντως είχε κάποια τύχη όλη αυτή η προσπάθεια, ή η ηλεκτροκίνηση ήρθε να παρασύρει τα πάντα στον διάβα της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο μικρό SUV της KIA έρχεται από την Ινδία

cars

Απίστευτο! Ληστές αφαιρούν τροχό αυτοκινήτου σε λιγότερο από ένα λεπτό (video)

cars

Το νέο βιομηχανικό cloud της Volkswagen

cars

Mazda R360 Coupe: Πώς “γεννήθηκε” το best seller από τη Χιροσίμα

cars

To σπάνιο Toyota 2000GT κυνηγά ένα νέο ρεκόρ

cars

Ηλεκτροκίνητο μοντέλο και για τη Maybach

cars

Ποιά αυτοκίνητα παρουσιάζουν τις περισσότερες και ποιά τις λιγότερες ζημιές

cars

5 Tips: Πώς θα απογειώσετε την αξία του αυτοκινήτου σας!

cars

Δείτε αυτοκίνητα αξίας 33 εκατομμυρίων σε μία και μόνο φωτογραφία

cars