CARSNEWS
NEW MODELS

H Porsche 911X σε πάει παντού

Στα περίπου πενήντα χρόνια παρουσίας της στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, η Porsche 911 έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Emre Husmen ανήκει στην πρώτη κατηγορία, δηλώνοντας γοητευμένος από τη μορφή της Porsche 911 993 της δεκαετίας του 1990.

Σε αυτήν άλλωστε βασίστηκε και το σχεδιαστικό project το οποίο δημιούργησε, αναδεικνύοντας μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων  ως το κορυφαίο sportscar όλων των εποχών.

Ο Emre Humsen θέλησε να μας θυμίσει την εποχή που η Porsche 911 είχε μετατραπεί σε ένα αυθεντικό rally car, λαμβάνοντας μέρος στους πλέον απαιτητικούς αγώνες της υφηλίου, με πιο χαρακτηριστικό το αφρικανικό Rally Safari.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και στο εντυπωσιακό σχεδιαστικό concept, o Humsen έχει καταφέρει να συνδυάσει την εμβληματική μορφή της 911 993 με σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύνολο που αν μη τι άλλο μαγνητίζει τα βλέμματα.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά και οι ειδικά προσαρμοσμένοι στις εκτός δρόμου δραστηριότητες τροχοί είναι μερικά από τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον offroad προσανατολισμό ενός αυτοκινήτου που το έχουμε συνηθίσει να το θαυμάζουμε με την ασφάλτινη περιβολή του.

Και επειδή μια Porsche 911 οφείλει να διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ είτε κινείται στην άσφαλτο είτε στο χώμα, ο Humsen επέλεξε για το ψηφιακό δημιούργημά του έναν εξακύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα απόδοσης 600 ίππων καθώς και το σύστημα τετρακίνησης που τοποθετήθηκε στην κορυφαία -κατά πολλούς- Porsche όλων των εποχών 959.

Διαβάστε επίσης:

Porsche 911 Turbo S τερματίζει στα 332 χλμ./ώρα (Video)

Παιχνίδια στο χιόνι με Porsche 911 (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Lexus ετοιμάζεται για το πρώτο της μικρό SUV;

cars

Νέο Ford Fiesta, ένα ξεχωριστό, ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά supermini!

cars

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

cars

Η απόλυτη συγκριτική δοκιμή 12 ελαστικών σε στεγνό και βρεγμένο (Video)

cars

To αμερικανικό Czinger 21C έχει το «0-100» κάτω από 2 sec!

cars

Το Ford Fiesta ανανεώνεται και γίνεται υβριδικό

cars

Τριακοσαρίζοντας με την Ferrari FF στην Autobahn (Video)

cars

Προς πώληση η Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

cars

Η Suzuki προσθέτει mild υβριδικά συστήματα στα αυτοκίνητά της

cars